Gay-Galan 2009

Naturligtvis ska ”Det stora svenska vemodet” vinna Gay-Galans litteraturpris när den så småningom kommer ut. Allting annat vore homosexuellt högförräderi, kulturell intolerans och litterär barbarism. Pannkaksslynan har sagt sitt! (Även om det inte var just det han sa, utan någonting helt annat men som jag faktiskt tror får stanna mellan oss två tills vidare). Efter Jannes genomläsning och utlåtande känner jag mej fullständigt lugn inför framtiden. Men redan nu kan man vara med och rösta på första delen i min trilogi.

Gå in på länken nedan och fyll i dina favoriter. Självklart hoppas jag att alla ska rösta på ”Familjelyckan” i kategorin ”Årets bästa bok” och på ”Patrik 1,5” i kategorin ”Årets bästa film”. (Man behöver inte fylla i alla fält).

Rösta på Ella!

Ella Lemhagen och jag har länge diskuterat möjligheten att göra en produktion tillsammans och nu ser det äntligen ut att bli av. Fram tills dess kan ni vara med och rösta på oss båda med olika verk i skilda kategorier. Röstningen är helt anonym och går på bara ett par sekunder.

Gör dina nomineringar här


Högsta betyg tilldelat av Bokus besökare

Rösta på Carina!

Beställ boken här

Familjelyckan distribueras av Akademibokhandeln över hela landet, den finns också på Åhléns i Stockholms City samt hos alla bokförsäljare på nätet. Mindre butiker tar hem den på beställning.

Läsarreaktioner hämtade från Bokus besökare i november.

Äntligen en vuxensaga! Jösses, vilken vitamininjektion Familjelyckan ger, jag blir så glad av att sugas in i en värld så fylld av makalösa skeenden och fantastiska karaktärer.
Vi behöver sådana här historier för att våra mänskliga hjärnor ska ruskas om lite lagom och inte bara tro på Beck, Läck & Compani.

Humanism parad med surrealism strålar klart i Carina Dahls roman och det är så himla skönt att bara få åka med på denna hissnande och vindlande resa.
Vilken lycka det är att veta om att det kommer minst två böcker till!

Om jag ska nämna något som påminner mig en rifsa om Carina Dahls författarskap så är det Leonora Carringtons ”Hörluren” (som skrevs på 1940-talet och översattes till svenska 2007!)”

Anja Annevik

En helt underbar bok som både lockar till skratt och eftertanke. En underbar, välskriven historia som ju lika gärna kunnat varit sann.Jag känner igen valda delar från mitt eget liv, lika oförutsägbart har det varit. Helt klart en bok som kommer att läsas både en och tre gånger.

Jag kan bara varmt rekommendera boken, den är garanterat inget sömnpiller.”

Ronny

”Det finns bara två alternativ: hat eller kärlek för denna bok. Jag läste den från början till slut på 1 dag! Jag vill ha efterföljaren NU! Så himla genialt skrivet! Så himla vackert skrivet! Så himla smart skrivet! Så himla bra helt enkelt! Blir min julklapp till varenda en. Läs den på vägen till jobbet och skratta högt och få sura blicka från medresenärer som inte har lika roligt till jobbet. Nästa dag är det säkerligen fler av dina medresenärer som köpt boken.”

Ekenvidströmmen

5 reaktion på “Gay-Galan 2009

 1. jag måste säga att patrik 1,5 är en helt fantastiskt roligt ilm! men dssvärre får jag alltid en liten repris fån en närgången del bögarna emellan, varenda gång jag hör min favoritlåt som spelas vid det tillfället.

  men sen måste jag fråga var det du caina som kommenetrade två inlägg i min blogg? och vadå emnar du allvar att jag skulle kunna låna den där hansydda sadeln? :O

  glad lucia och i morgon, gald 3dje advent!

 2. Jag tänkte att du skulle kunna låna min franska Montsegur över en tid. Jag har ju bara sett bilder på Breitling, men får för mej att den skulle kunna passa honom. Det är ju en exklusiv sadel såklart, men jag litar på att du tar väl hand om den.

  Sannolikt behöver den en tvätt och en uppsmörjning. ”Lapp-blinget” kan du plocka bort om du vill.

  Om sadelgjorden är för stor (vilket den troligtvis är) kan du besöka http://www.montsegur.se och beställa en annan längd.

  Den funkade i och för sej på Sheridan, men det var nog på gränsen. Breitling kanske är kraftigare?

  När flyttar du in på Broknäs?

 3. okej, aj men du kan ju komma oh kolla på honom så kan vi rpöva sadeln då? jag lyttar ataglign den 29de december, om min syster behagar köra mig och breitling. Han är ganska bred ja :P och så hr han blivit ganska rund om magen, men i sommras var ha tunn som tusan.. vad är ”Lapp-blinget” för något då :P?

  ja men absolut! självklart tar jag hand om den och vårdar den väl! Så du ska nog inte behöva oroa dig :)

 4. Haha, ”Lapp-blinget” kan du få upptäcka själv tycker jag, men det är ganska fräckt. Vi kan testa sadeln på honom tillsammans, den sitter troligtvis som en smäck. Det är ju en bladsadel, en långdistanssadel med ”integrerad bom”. Du kan alltså fånga en kalv med lassot och låsa töjet i hornet. Haha! Jag kan se det hela framför mej. Det är bara för Cissi och Clas att plocka hem biffkorna igen ;-)

  Du vet väl att Cissi lyssnar på allt du säjer. Rock on, girl!

 5. haha njaa, inte lyssnar hon väl särskilt mkt på ig, men hon väl kanke ett gott öga til mig :P men naj vet inte, jag e lite skrajj för kossor, men jag är väl skrajj för det allra msta! men de där lapp-blinget är jag nyfiken på.. ja det vore pörfeckt! humla snackade om några knutar som man drar på på sadelgjorden, men jag fattade ingenting :S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.