Du luktar prutt, älskling

Av Carina

Det är söndag och jag ska få blogga själv. Först och främst vill jag naturligtvis tacka Tina för veckan som har varit. Tiden har gått jättefort och jag har fått en hel del gjort på ”kammarn”. Numera kan det gå flera timmar utan att jag rycks ur mitt arbete. Så har det sannerligen inte alltid varit.

Det känns lite konstigt att även Humla har lämnat skeppet och flyttat ihop med sin kille. Men vem vet, snart har vi henne kanske ombord igen. Igår ramlade hon in genom hyttdörren (varför ramlar alla in till mej) och föll omkull i sängen.

– Jag är helt utmattad, sa hon. Jag kanske måste flytta tillbaka.

– Varför det, frågade jag. Sover du inte om nätterna?

Humla tittade på mej med glanslös blick och svarade.

– Jag kan inte sova bredvid någon som plötsligt pruttar. Alltså, det skapar en enorm oro!

Jag slog handen för bröstet och flämtade upprört:

– Kom inte och säj att han har pruttat i den äktenskapliga sängen.

Humla hävde sej upp på armbågarna.

– En gång har det hänt. Han sover på soffan nu.

Jag suckade tungt och såg framför mej hur hela flyttlasset snart skulle landa på däck.

– Har du kört ut honom?

Humla fick äkta tårar i ögonen.

– Men mamma, du hajar inte. Jag låg där i sängen och sov, du vet som Törnrosa, och väcks av en God dammit – prutt!

Jag sjönk långt ner på stolen.

– Ja, så gick det ju inte till i sagan precis…

Humla föll tillbaka ner på rygg.

– Nej, och det värsta av allt, det som slutgiltigt dödade vårt förhållande.

Jag blev nyfiken:

– Du menar spiken i kistan?

Humla blundade hårt.

– Spiken i kistan…

Hon snyftade till.

– Han måste ha vaknat själv också, för direkt efteråt klev han upp ur sängen, kysste mej på kinden och sa; ”Du luktar prutt, älskling”.

Du luktar prutt, älskling

Ja, henne har vi ju snart hemma igen som ni förstår. Nästa vecka tar Martin Månsson över bloggen. Martin är min förlagskollega och driver vid sidan om sitt författarskap (och allting annat han sysslar med) även hemsidan Om Förintelsen. Besök den!

Det ska bli extra roligt att lära känna Martin eftersom vi ännu inte har träffat varandra IRL. Det är från början min Förlagschef, Pelle, som har berättat om Martin och deras gemensamma projekt med en ”spionserie” som ska vara färdig nu i vår. Redan har jag dock upptäckt att Martin är en kille med många strängar på sin lyra. Hans blogg kommer att bli någonting alldeles extra!

Martin Månsson

Av utrymmesskäl måste jag göra en sammanställning av Martins omfångsrika levnadshistoria, men hela bloggen kommer att ligga under en egen flik så att den finns att tillgå i sin helhet.

Back to work!

P.S om någon undrar vad jag håller på med så finns svaret under fliken ”Work in progress”. D.S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.