Martin Månsson – Gästbloggar tisdag

Får man verkligen ha kul på jobbet? Absolut hävdar jag, är man bara ett gott gäng kan man ta vilket jobb som helst. Fram på nattkröken när samtliga på skiftlaget är mer än lovligt trötta brukar filosofierna som man i regel aldrig annars reflekterar över komma upp på tapeten. Jobbarkompisens svärfar är från Tyskland och vi kom av någon outgrundlig anledning in på konstruktionen av tyska toaletter. Finns det någon som helst mening att man skall skita på avsats och inte direkt ner i vattnet som i Sverige? PAM som vi kan kalla honom ställde en relevant fråga, om man lägger en vattendoppare, hur fan bär man sig åt då? Skall man vecka den på avsatsen eller göra som jyckarna, lägga den i en kringla? Eller, skall man sätta sig med nyllet in mot väggen för att dumpa i vattnet. Och vad händer om man är lös i magen, skiten kommer ju garanterat knappt hamna på denna evinnerliga avsats för sedan tvärvända och rappa hela arslet med skit. De är inte kloka de där tyskarna…. Vid det här laget var klockan 04:00 och inte fasen blev vi klokare för det, dock hade samtliga magkramp av allt skrattande.

Carpe Diem betyder ju som bekant fånga dagen, tyvärr kan jag inte det latinska ordet för fånga ögonblicket. En liten felsägning kan få mig/oss att brista ut i hjärtliga skratt. Det är inte bara barn som kan kläcka ur sig tokigheter, faktum är att jag finner det vansinnigt mer roande när en vuxen gör det, mig själv inkluderad.

 

Vid ett tillfälle gjorde vi en större ombyggnad på fabriken, ombyggnationen gjordes av ett helt gäng tyskar som mer eller mindre jobbade dag och natt, inklusive helger. Detta utspelade sig en lördagsmorgon och en av tyskarna, Hellmuth såg ovaligt trött ut när han ramlade in vid 6-tiden på morgonen. Med resoluta steg gick han mot kaffebryggaren för att kvickna till en smula. Då vräker HA ur sig följande:

 

– Hallo Hellmuth, wollen Sie ein Kopf Kaffe haben?

 

Hellmuths ögon såg ut som tallrikar modell större, hade inte bröstkorgen varit i vägen hade hakan landat i golvet. Han tog sitt kaffe och gick utan att säga ett ord. Själv låg jag och kved mig i skrattattacker. HA frågade vad han sagt, men dö, du frågade om han ville ha ett huvud med kaffe!! Tacka fan för att hans ögon höll på att trilla ut!

Samma kille, HA, var i England med sin kompis som gick under namnet Blåsan. De hade tagit in på Bed n’ Breakfest och enda villkoret var att de skulle städa köket efter sig. Sagt och gjort, morgonen kom, frukost käkades och sedan en snabb städning. HA och Blåsan hade beställt en taxi och precis när de hoppat in kom den äldre kvinnan som ägde stället och skällde som en bandhund. Ingen av dem förstod ett smack men gissade att det handlade om köket. Blåsan vevar ner rutan och säger på bred göteborgska:

 

– What is it? We have cleaned the chicken……… Damen vände och gick.

Läs hela tisdagens blogg under fliken ”Krönikor”.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.