Martin Månsson – Gästbloggar lördag

Bloggvecka mitt i hundveckan

Va? Vad är en hundvecka? Tja, det var en bra fråga. Vi kallar den veckan vi jobbar allra mest för hundveckan. Vårt schema löper om fem veckor där vi jobbar två pass i tre veckor, den fjärde jobbar vi tre pass och den femte fem pass. Eftersom vi jobbar 12-timmarspass så blir det mest att jobba och sova. Nog om det.

Förra veckan var spännande, lilleman var i sitt absoluta esse och hittade på hyss som jag i mitt stilla sinne undrar var han fått ifrån. Först rök vår elvisp i golvet, sedan brödrosten *suck* Till sist hörde vi ett illvrål från tösen, då hade han lyckats att likvidera hennes Nintendo DS…. Den övre luckan hängde i två elkablar och var totalt obrukbar. Det var bara att se ”glad” ut och åka och köpa ett nytt. Dessutom råkade våra tandborstar att bli ”skurborstar” för handfatet, Erich städade….. J Duktig liten kille som redan hjälper oss med den biten, men kunde han inte ha tagit något annat att skura med?

Igår gjorde jag dessutom det fatala misstaget att plocka med mig barnen till Göteborg, eftersom det är sportlov tänkte jag att vi kunde hitta på något, trots att jag skulle jobba natten. Big mistake! Lilleman som älskar att springa omkring drog givetvis åt ett håll och tösen åt ett annat då hon hittade en affär som hon ville gå in i. Situationen blev snabbt ohållbar, och jag allt mer svettig, gap och skrik, jag och Mimmi får göra det själva nästa gång då besöket oundvikligt slutade i förtid.

Det var en spännande vecka även på forskningsfronten! Vi får vad detta resulterar i, en ny bok kanske? Utav tvekan är detta något av ett drömprojekt som jag alltid velat göra, nu kanske äntligen möjligheten ges. Förvisso har jag nyss avslutat två böcker och hade planerat att ta det lite lugnare men detta är alltför viktigt och nödvändigt för att ignorera. 15 års forskning av detta specifika område får inte ha varit förgäves!! Jag hoppas att det kommande året delvis kommer att upptas av detta arbete.

Detta är nu min sista dag som gästbloggare, det har varit en kul vecka! Jag vill passa på att tacka Carina för att jag fått ta upp utrymme på hennes sida…J Jag hoppas att vi snart även kan träffas IRL!! All lycka med dina projekt och keep up the good work!

Martin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.