Åke Sundius – Gästbloggar fredag

 

 

En ostrukturerad man som gärna tar sig en jamare,

eller tar till sig en ”Jamare”.

Det är nog den bästa beskrivningen på mig.

Jag har varit ute på en resa i snart ett år.

Kan väl säga att det varit ett av dom bästa åren jag haft.

Jag har väl alltid varit ute på någon slags resa, mentalt eller verkligt.

Men nu har jag återvänt till Sverige ett tag, vet bara inte hur länge jag orkar att hålla mig kvar.

Jag är 50, frisk och glad!

Det enda jag saknar förutom mina barn, är någon slags livskamrat.

Men vem orkar med en sån som mig?

En som lever för dagen, och skiter i vad han gör.

Har till och med försökt med internet-dating, med varierande resultat.

Har inte träffat mitt livs kärlek!

Men jag har på köpet fått fatt i ett par riktigt goda vänner,

samtidigt så blev jag nog lite förvånad över hur många fullständigt

galna kvinnor det finns där ute!

Sen kan man ju undra om en sådan som jag har rätt att vara kräsen?

Men jag tycker det! (Kanske därför jag är ensam?)

Jag nöjer mig inte med vem som helst.

Eller vad som helst.

Kattresan

 

I min sista blogg hos Carina hade jag tänkt mig att ta upp ett

ämne som jag vet drabbat många män, men som jag inte läst så mycket om.

Det blir imorgon.

 

Jag vill samtidigt passa på att tacka Carina för den här tiden.

Det har också varit någon slags resa, en resa i mitt inre.

Det har kommit fram saker i mitt huvud som jag trodde jag hade glömt,

eller förträngt.

Med tanke på att jag har ett skadat minne.

 

Så Carina.

Tack och puss!

Vi hörs och ses på havet.

 

Lev väl.

Haveristen

Haveristens Logg

12 reaktion på “Åke Sundius – Gästbloggar fredag

 1. Känner kanske på något sätt att jag skulle vilja förklara mig, bloggen som skulle vara med i morgon har jag valt att lägga på min egen blogg, under sammrådan med Carina och pga andra omständigheter.Kanske är inte det här rätt forum?
  Jag pratade med min bror idag och han bara garvade, och sa att sticker du ut näsan så får du skylla dig själv!
  Jag skriver alltså inte för att hänga ut andra, utanför att jag måste! Är ett sätt för mig att Rehaba mig och även ett sätt för mig att behålla mina minnen, efter ett par rätt svåra skall skador så har jag just lite svårt med det!
  Sen kan jag faktiskt sätta mig rätt bra in i hur min bror mår, efter som jag själv är gammal blandmissbrukare, jag kallar mig det precis som en FD alkoholist alltid kommer att vara just alkoholist oavsett om han dricker eller inte!
  Mina belackare sa att när Åke flyttar ner till Spanien så kommer han att supa o knarka ihjäl sig på ett par veckor!
  Men tji vad det sket sig!
  Jag fann mina ”kickar” av varmt väder och solsken i stället.
  Plus att jag faktiskt började skriva.
  Idag mår jag bra.
  Idag är jag frisk.
  Så jag kommer att forsätta att skriva om vad jag tycker och tänker!
  Min blogg lever!
  Och det gör även jag.
  Åke

 2. Och jag som såg så mycket fram emot att publicera din ”Kontaktannons”. Tror knappast att det behövs. Det ska bli en sann lättnad att slippa dej, alla dina ett hundra utropstecken och tusentals hängivna läsare ;-)

  Nej då, du kommer att vara saknad (kanske inte just av mej). Men jag har inte den sele som håller Haveristen innanför skaklarna. Jag ser det där spannet komma över prärien i en farlig fart, det saknas ett hjul och dammet yr. Sedan ligger man där med grus i munnen och undrar… ”Va´fan hände nu då?”

  Jag är glad om det händer på din egen blogg i framtiden. Om möjligt – Dreja bi!

  Varm kram din utmattade vän i viken.

 3. Men hurru…släng in kontaktannonsen det är ju dag sex för schalen! den vill vi ju inte vara utan! Så in med den bara! skynda skynda sju nycklar kvar! kan ju ge något! så inte banga nu Puss!

 4. Åke, även om ni kommit överens om att dtta inte är rätt forum, kan jag vi inte få länken till din blogg här.. Om inte så får väl CD skicka den till mig.. Jag är nyfiken….

  Jag tycker att det låter fantastiskt att ditt skrivande har blivit din livlina.
  Och visst är det fara på färde att man hänger ut människor. Det viktigaste tycker jag är att man förstår att det du skriver är ditt, dina tankar , dina känslor o ditt sätt att uttrycka dig att det du skriver är det som DU har upplevt. Det är många gånger så att andra människor inte ser det så utan mest blir arga och säger så var det inte, nä inte för dom men för dig…

  Lycka till i ditt fortsatta liv och i ditt skrivande o tack för denna vecka

  Varm kram Ingela

 5. Haha, Haveristen som prärievagn. Ja, då dammar det i kurvorna. Tack för de här dagarn, Åke. Tack för att vi alla fick en liten inblick i ditt dramatiska liv. Jag ska följa din ”Logg” även i fortsättningen. jag önskar dig all lycka på färden!

 6. Okey, då gör jag det imorgon. Detta är ”for fucks sake” dag 5, Åke.

  Som vi har tragglat med dagar och utropstecken, presens och imperfekt. Vad betyder sånt för en Haverist – platt intet!

  I morgon sjunger vi alla ”Tack och Hej-då-sången”. Och då publicerar jag din kontaktannons. Skyll dej själv om du blir gift och får fyra nya ungar att ta hand om. Det är sånt jag brukar säja till Skutskepparn och hånskratta efteråt ;-)

  Och han svarar alltid; ”Jag ville ju bara få pippa”.

 7. Tack Åke !
  TAck för at du finns i vår närhet även om det kanske är flera hundra mil emellan ibland .
  Din blogg är fantastisk och det är som jag sagt tidigare till dig .GÅ PÅ OCH SKRIV VIDARE.
  Det är en underbar läsning av en person som verkligen levt livet som man själv har stakat ut utan andras påverkan

  HAsse

 8. http://haveristenslogg.blogspot.com/
  Vassego Ingela, läs njut och skratta…ibland kan det även bli en tår!
  Men Åke och hans blogg är en livlina i sig själv. Han är en fantastisk människa med massor i sin ryggsäck. Han delar med sig av kärlek och visdom av galenskap och erfarenhet. Jag önskar honom allt gott och kommer läsa allt han skriver, jag väljer att byta ”glasögon” med jämna mellanrum, för det behöver man. Men att han kommer att lyckas med sin bok, det är jag totalt övertygad om…..trots alla särskrivningar och utropstecken så gillar jag honom massor.
  All kärlek till dig du härliga Haverist.
  Lojs med knopen;)

 9. Tror nog att den där författarinnan är väl sträng mot dig vad du får skriva och inte får skriva och hur det ska se ut. Men hon är yrkesskribent och du har ett annat språk som många har uppfattat och tagit till sig. Tycker det låter fantastiskt att så många läser din blogg och följer ditt liv. Det måste inte vara perfekt. Jag vill gärna följa dig vidare. Du har en skön livssyn och står på dig. Kramen Ad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.