Otack är världens lön

Brorsan har tagit barnen med sej och rest utlomlands. Fuerte Ventura… Många gör det, reser dit, och alla kommer hem med jävla snygga tishor. Därför påpekade jag (med bestämda rösten) inför avresan:

– Och så vill jag ha en sån där ball T-shirt som Nalle brukar köpa med en get på.

Döm om min förvåning när jag sent i går kväll fick ett mms med en bild på min tröja. Han hade inte bara köpt den, han hade också bärgat hem den till hotellet, vikt ut den på ett glättat sängöverkast och fotograferat eländet. Den såg rent ut sagt för jävlig ut!

Jag svarade omgående:

– Den där tröjan ser ju värre ut än säldöden i Alaska!

Han svarade:

– Öh…

Jag saftade i:

– Avgasgrön!

Jag är fortfarande förbannad. Hur, jag säjer, HUR kan man gå och köpa en avgasgrön T-shirt med en get på? Vem ska vilja bära den där tröjan? I vilket sammanhang?

Jag kan även i ett grinigt formulerat sms ha föreslagit att han skulle ge den till ”Haveristen”, Åke, istället. Han skulle kunna täcka ansiktet med den när han ska ut och stjäla höns här på ön!

Under natten sedan drömde jag om en klänning. Jag tror det var någon slags mental kompensation. Kroppens sätt att läka sej själv. Jag kan fortfarande se den där blåsan framför mej. Den flög genom luften, upplyst av ett sagolikt sken och med en gigantisk gymnastiksko hängande som en jolle under sej. Det kan också ha varit ”Haveristen” som smög genom hytten. I så fall kan kanariefågeln vara borta nu.

Så mycket kan jag säja – det var inte Jultomten, och inte brorsan heller. Han svarar inte ens på sms längre!

3 reaktion på “Otack är världens lön

  1. Nu är det så att jag har slutat och stjäla höns!
    Och ”vacker” som jag är så behöver jag inte täcka ansiktet!
    Ok,ok jag erkänner!
    Det var jag som smög genom hytten, och eftersom jag precis knökat i mig en anka så klarade sig kanariefågeln sig den här gången!

  2. Tro inte på ett ord av vad han säjer och plocka genast ut mej ur ugnen. Fjädrarna kan jag vara utan, men ge tillbaka mitt liv och mina läsglasögon!

    P.S Om man istället kunde få en sån där snygg T-shirt från Fuerte Ventura vore det inte fel. Dock ingen avgasgrön jävel. D.S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.