Kolla recensionen!

Läs ett kapitel ur mina böcker under deras ”egna” flikar ovan. Där finns också information om övriga produktioner, recensioner och köplänkar. Familjelyckan har nu även utkommit i pocket!

Bloggen fortsätter som vanligt här inunder.

cd@carinadahl.com

Jag har sagt det förut och jag säjer det igen – ingenting ”what so ever” överträffar dom läsarreaktioner jag har fått sista året. Recensioner i press och media är måhända viktiga, men också ganska tråkiga när man förstår att journalisten har suttit i ett berg av böcker och skumläst innehållet. Någon påstod till och med att en av karaktärerna i Familjelyckan (och detta är en stor, viktig del av handlingen) blev skjuten två gånger i bröstet. Fel, fel, fel! Har aldrig hänt i mina böcker och kommer ej heller att inträffa. Det var då jag gjorde en rannsakan av mej själv och skrev här på bloggen: ”Kanske har jag inte varit tillräckligt tydlig, kanske måste jag uttrycka mej på ett annat sätt i framtiden”. Men då kom ni, mina kära läsare, omedelbart med kommentarer och alla var eniga. Ni hade visst förstått, ni visste mycket väl var skotten tog och ni ville alls inte bli skrivna på näsan i framtiden”.

Därför blir jag extra glad över en recension, där man verkligen känner att personen bakom artikeln har LÄST boken. Den behöver inte vara översvallande eller insmickrande på något sätt (och det är dom ju sällan) men i alla fall korrekt. Som den här!

Egentligen är den betydligt längre och jag länkar till dagensbok.com där den som vill kan läsa hela samt även göra egna kommentarer. Så här står det:

”Boken spänner över tre generationer och känns till en början lite fragmentarisk. Det är tvära kast mellan dåtid och nutid och mellan olika personer, något som ställer en del krav på läsaren. Men man behöver inte begripa allt. Man kan tryggt luta sig tillbaka och lita på att författaren har koll på läget. Carina Dahl skriver med säkerhet och driv och knyter ihop alla lösa trådar. Dessutom lyckas hon måla upp färgstarka karaktärer och en berättelse som hela tiden bjuder på överraskningar. Är det något den här boken är så är det oförutsägbar. Jag trodde att det var på ett visst sätt, men slutet chockade mig totalt.

Stämningen i boken är ljus och man sitter med ett leende på läpparna trots att man läser om ämnen som barn- och hustrumisshandel, våldtäkt, knarkmissbruk och död. Det kan kännas lite märkligt, men det brukar vara så med magisk realism. Ni som har läst Laura Esquivel och Isabel Allende vet vad jag menar.

Språket i boken är otroligt målande och den känns väldigt filmisk i sitt berättande. Jag tror att den skulle göra sig mycket bra på vita duken. Det är nog många som kommer att se fram emot del två i den planerade trilogin.”

Läs recensionen i sin helhet här

Högsta betyg tilldelat av Bokus besökare

Läs ett kapitel under fliken ”Böcker”

Beställ boken här

Familjelyckan distribueras av Akademibokhandeln över hela landet, den finns också på Åhléns i Stockholms City samt hos alla bokförsäljare på nätet. Mindre butiker tar hem den på beställning.

12 reaktion på “Kolla recensionen!

 1. Det jag gillar är att ingen jämnför dig eller din bok med något svenskt verk / författare. Någon hade skrivit om din uppföljare att den fyller ett tom, svart hål i svensk bokutgivning. fatta att jag längtar!! Men jag skulle också vilja fråga, vilka författare du egentligen är inspirerad av. För när jag läste Familjelyckan blev jag överraskad hele tiden. Jag har hört många jämnföra din stil med Isabel Allende (var stolt) men har du följt hennes författarskap?

 2. Haha, det var en vän, en kompis, en läsare som hade skrivit det ;-) Tänk om han har rätt!!

  Men, för att vara seriös, nej, jag har aldrig läst Isabel Allende (jag hinner knappt läsa några böcker alls). Jag får ofta höra hennes namn nämnas och Herregud – det är en världsberömd författarinna, såklart jag känner till henne. Men jag inspireras INTE av andra författare eller deras berättelser (lika lite som jag försöker leva andras liv). Jag är inte ointresserad, det är inte det, bara – oemottaglig (det är antagligen en brist).

  Men dom jag gillar och läser (eller läste snarare) kommer jag garanterat ALDRIG bli jämförd med i något avseende. Typ, Kurt Vonnegut (Slaughterhouse 5) eller William Kennedy (Järngräs). Jag har nog många fler förebilder inom filmvärlden i så fall.

  So it goes!

 3. Somliga läser och blir träffade, andra läser utan att ens känna efter.

  Vad lustigt att det var skrivet nästan på samma vis som PJ skrev….Tänkte direkt på att även han sa att det var starka likheter med Isabel Allende! Och tvära kast hit och dit, men det är ju så verkligen.

  Men jag säger bara, vänta på det stora svenska vedmodet. Där snackar vi kastas runt i känslor!

  Varma härliga äntligen VÅR känslor spritter i min kropp, jag ska ta min kamera idag och ut och leta vårtecken. Skruva på mitt STORA objektiv och tänka snuskigt!

  Kram från din vän Janne….Nu ensam i pilsnerpalatset.

 4. Hahaha, du är ju värsta ”stalkern”, Pelle. Men det är sant alltsammans, så ser mitt ”författarskap” ut. Easy as that ;-)

 5. Nu skulle jag kunna komma med en massa superlativ (ja,jag vet vad det betyder) Men det tänker jag inte göra. Har väl bara en sak att säga, ge hit bok nummer två (annars så slår jag ihjäl dig) Jag vet var din båt bor! (”skutis” har AIS-en på)

 6. Haha, jag skulle kunna säga tack (men det tänker jag inte göra). Jag vet var din ”termos” står.

  Glad Påsk önskar jag dej Haveristen!

  Kram C

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.