Vem ska älska Richard Persson?

Läs ett kapitel ur mina böcker under deras ”egna” flikar ovan. Där finns också information om övriga produktioner, recensioner och köplänkar. Familjelyckan har nu även utkommit i pocket!

Bloggen fortsätter som vanligt här inunder.

cd@carinadahl.com

Ibland försöker jag föreställa mej känslan av att döda – eller snarare, att ”ha dödat” någonting, gärna då en människa, en grävling gills liksom inte. Nejdå, det är inte alls så illa som det låter. Jag är en mes – for sure. Det här gör jag bara för att ge trovärdighet åt mina romaner – och så lite grand för att förstå vad som händer där ute. I verkliga livet!

Där ute i det verkliga livet där dödas det utan urskiljning kan man tycka. Men när jag läser om den här fruktansvärda händelsen med den unga flickan som dödades av sina kamrater ser jag trettio, fyrtio offer framför mej – kanske hundra!

Bara föreställ dej tanken att din älskade son (eller dotter) han / hon som fortfarande dricker varm choklad och hjälper sina syskon med läxorna en dag dödar en annan människa. Vad händer då med kärleken till ”mördaren”? Vad händer med människan / barnet – förövaren?

Varför frågan intresserar mej över huvud taget beror på Richard Persson. Richard är en av huvudpersonerna i min bok, Familjelyckan. Han dödar ett barn. Egentligen är han bara ett barn själv, men han dödar ett annat barn. Detta leder till att två familjer går under, att skofabriken läggs ner och att ett helt samhälle drabbas.

Men vem ska någonsin igen älska Richard Persson? Hur kan en människa plötsligt döda en annan? Hur tänkte han då? Tänkte han alls? Var det ett planerat mord eller skedde det helt oöverlagt?

Det här är ju fruktansvärt intressanta frågor för vilken dramatiker som helst, men det kan vara obehagligt och rent av stötande att ställa dom högt. Själv skulle jag inte klara av att göra det Fragancia gör (bokens andra huvudperson och äldre syster till offret) men jag ser nu när jag skriver sista delen i min trilogi att hennes ”linje” är otroligt spännande. Vem hon är, vad hon utvecklas till och vad hon gör!

Vanliga människor, dom man möter i verkliga livet, har nog inte hennes styrka. Men vanliga människor har normalt sett inte heller en farsa som kokar sitt eget guld.

Nej fan, nu måste jag jobba!

2 reaktion på “Vem ska älska Richard Persson?

  1. Då kan du få boken mycket tidigare (och signerad) genom att beställa den här på min hemsida i juli. Bokmässan är inte helt klart, men det slutar säkert med att jag åker (min förläggare är ATTANS envis). Däremot får du under inga omständigheter missa DEL 2 ;-)

    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.