Brev till Jesus

Jag minns fortfarande mitt första sms. Det var för många, många år sen och kom i januari. Jag läste det i juni! Länge hade jag då irriterat mej på någon slags ikon på displayen som störde bilden av frid. Jag blev stressad av den där jävla mojängen som flippade upp och liksom skrek att min mobil ville mej någonting – och jag förstod inte vad!

Det var ett sms, från Susanna Edwards, regissören till bland annat ”Keillers Park”. Hon satt någonstans i Afrika land och messade till oförstående skandinavier. Snart lärde sej även barnen att skicka sms och nu började det hända riktigt spännande saker. Min dotter, Nisse, som då var i den experimentiella 9-års åldern fick en riktig höjdaridé. Hon har fått många ”höjdaridéer” genom åren och det här var bara ännu en. Hon skulle LURA mej med ett riktigt (som hon sedan stavade tilltaget i ett brev till Jesus) ”pårrnå-sms”.

Hur gör man då för att skicka ett sms med obscent innehåll till morsans mobil? Jo, först måste man ju ha tag i morsans mobil – naturligtvis! Sedan, och på densamma, författa ett riktigt snaskigt innehåll så att morsan nästan trillar av stolen när hon får det, och så sist men inte minst – numret!

Den som bara är nio år gammal kan inte så många mobilnummer utantill, men då är det fint att det finns en telefonbok inbyggd i mobilen. Då kan man nämligen gå in under bokstaven ”M” och helt praktiskt välja: ”Mamma”. Klurig, var ordet!

Senare på kvällen ringde det. Det var mormor, Nisses mormor. Hon lät MYCKET fundersam på rösten och inledde:

– Jag vet inte riktigt hur jag ska säja det här, men du har skickat ett sms till mej.

Jag spärrade upp ögonen.

– Har jag det?

Mormor andades kvävt i luren.

– Det står att det är från dej… Från ”Carina” står det.

Jag skakade på huvudet.

– Nej, det kan inte stämma. Jag vet inte ens var jag har mobilen.

Mormor ansträngde sig för att göra rösten hörd.

– Du måste vara en väldigt sjuk människa, viskade hon.

Nu höll JAG på att trilla av stolen.

– Ringer du till din egen dotter och säjer att hon är en väldigt sjuk människa? frågade jag upprört.

– Bara väldigt sjuka människor skickar den här typen av sms till sina egna mammor, sa mormor.

Jag hörde en plötslig smäll i ytterdörren och ljudet av små barnafötter som försvann i hög hastighet nedför gatan.

– Vad står det i det jävla sms:et? frågade jag.

Mormor läste högt:

– ”Slynna vill du att jag ska kåma och Knula på dig? Hälsinar Håkan.”

Så gör aldrig det, kära ni. Skicka inte några ”pårrnå-sms” till era föräldrar, och absolut inte från deras egna mobiler. I synnerhet inte om det står ”Mamma” i den inbyggda telefonboken.

En reaktion på “Brev till Jesus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.