Jakten på Lasse

Det här är jättespännande, det kan vara dags att koppla in ”Byrån”. Alltså, jag har säkert berättat det tidigare, att min vän Chester och jag driver en liten detektivbyrå ihop. Ibland lyckas vi med något uppdrag. Då drar vi genast till bagarmossen och spelar upp hela arvodet på poker. En gång försökte vi starta ett telefonbolag också, oklart varför.

Nu har jag ett litet ”case” coming up här känner jag. Någonting som jag inte lyckas lösa på egen hand. Det är ”Jakten på Lasse”. I veckor, nej månader, har jag jagat Lasse i ett ärende som kanske inte är så vanvettigt viktigt, men ändå angeläget. Lasse är precis så som uppslukad av jorden. Han har många vänner, men dessa tycks också vara bortresta eller avskurna från all kommunikation.

Hur man beskriver Lasse? Ganska lång, stora fötter, korrekt hållning. Troligtvis golfspelare. Hur han försörjer sej har jag inte en aning om, men jag tror (nej, jag vet) att han är gift. Lasse kan alltså vara mitt ibland oss. Ändå är han omöjlig att finna. Det måste bli ”Byrån” som får ta det här. Jag klarar det inte ensam.

Ganska lång, stora fötter, korrekt hållning

Detta är bara en parentes för egentligen hade jag tänkt att skriva om Bokmässan 2009. And I wont do it! Jag vet att alla, menar alla, är där och jag begriper det helt enkelt inte. Mässlokalen är en slakthall fylld av knäckta bokryggar och skrikande bokblad. Man samlas till rituella avrättningar i separata lokaler och lyssnar till dom rårackade lögnhalsar som har skrivit dessa alster. Temperaturen ligger konstant kring 75 grader Cellsius och det händer att besökare blir ihjältrampade. Förra året försvann en man helt oförklarligt och kom aldrig mer tillbaka.

Var det Lasse?

Förresten har Sigge hört av sej nu igen. Ni vet min brevvän som påstår att han har suttit inmurad i Visby Ringmur. Det är förresten det enda jag vet om honom. Och att snälla tanter har stuckit in småkakor genom en spricka i väggen. För övrigt är han mycket knapphändig med information om sej själv. Nu senast skrev han: ”Om människor slutade att bry sej så förbannat mycket om varandra skulle jorden bli en bättre plats att leva på.”

Kan Sigge vara Lasse?

4 reaktion på “Jakten på Lasse

  1. Det är det, prylar försvinner på Bokmässan. Det är läskigt. Jamel vet inte vad han ger sej in på ;-) Hälsa alla mina underbara läsare och fina författarkollegor så gott. Nästa år är jag där med hela min trilogi!
    Och kommer Anja Annevik förbi montern, så ge henne ett exemplar av DSV är du snäll, så reglerar vi det sen. Kramar till er alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.