Ängel – så funkar det

Vi har fortfarande inga skåpsluckor. Det slår mej ibland, men inte så ofta för vi har heller inga klädhängare. Påföljden av detta är att det hänger jackor över varenda stolsrygg. Jackor kan också stå upp vet jag nu. En Canada Goose står ganska bra, liksom Fjällräven och dom där gigantiska jävlarn på ”B”. Jag kommer aldrig ihåg vad märket heter. Men står stadigt gör dom.

Jag kan inte riktigt förklara varför vi INTE har skåpsluckor och klädhängare. Vi har ju dagsljusradar, operationsbord och epirp. Ja, jag förstår att ni undrar över epirben, allt det andra kan ju passera som hyfsat normala inredningsdetaljer. Jo, epirben är en slags sändare som börjar fungera när den kommer i kontakt med vatten. Alltså när fartyget sjunker. Då går det ut en signal som meddelar den exakta positionen för haveriet.

Ibland när jag tycker att verkligheten ter sej alltför obegriplig väljer jag ut en tjock bok och använder den som mental livflotte. En bön för Owen Meany av John Irving är en sådan berättelse som troligtvis har räddat mitt förstånd fler än en gång. Blonde av Joyce Carol Oates är en annan.Och så nu senast Ashimas Bok som jag läste ut i natt.

Perspektivet är svindlande. Om Gud hade varit regissör och hela den Bibliska Historien vore filmatiserad skulle Ashimas Bok vara ”Director´s cut”. Plötsligt ser man helheten och förstår hur i helvete änglar plötsligt kan uppenbara sej på platser dit inga vägar går eller där inga dörrar finns. Jag får lite känslan av att läsa en instruktionsbok: ”Ängel – så funkar det”.

Caroline förklarar allt som man aldrig någonsin har funderat över men blir bergfast övertygad om när man läser boken. Nu kan jag acceptera hela andevärlden på ett alldeles nytt sätt. Jag vet hur man skapar ett hål, en port och jag har lärt mej hur ”kraften” fungerar. Inte undra på att det poppar ner änglar lite var stans!

Roligast är det kanske när prästinnorna lär sej att skapa ”skydd”. Ett slags skimmer som omöjliggör all insyn. Det hela är så verkligt beskrivet att jag förväntar mej upptäcka det där dallrande draperiet vart som helst på stan. Då vet man att änglarna pippar.

Jag är otroligt imponerad av upplägget, av berättelsen och MODET att skriva den. Och jag kan inte fatta varifrån Caroline har fått alla detaljer. Känner hon dessa gestalter personligen? Umgås hon med dom bakom ett skimrande skynke? Ja, det finns mycket att fundera över. Men sällan gäller det saker som skåpsluckor och klädhängare.

En reaktion på “Ängel – så funkar det

  1. Mina grannar insisterar på att jag ska skaffa EPIRB så dom vet när dom kan komma hit och få arvet dom tror jag testamenterat just till dom. Det dom inte vet är att jag skrivit i testamentet ”den som har bäst nytta av just det som den anser sig behöva ska vara ägare”. Nån som tror på grannfejd?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.