Harry Boy hör bön

Nu är allt som vanligt igen. Chester står på tiljorna och jag sitter på kammarn. Ändå kan jag inte glömma det hon berättade om Island. Om dom fyrtio Islandshästarna som hittades svältande på ön. Det ligger nästan alltid en mänsklig katastrof bakom när djur blir lidande.

Då och då dyker det upp braskande rubriker och bilder från någon gudsförgäten ladugård där man funnit femton uttorkade kvigor med liggsår och dödslängtan. Och man tänker; ”Hoppas dom skjuter den jäveln som gjorde det där”.

Sällan är det någon som med vilje ”gjorde det där”. Oftast ligger det en personlig tragedi bakom. Det är alltid djuren som berättar om hur vi människor mår. Kanske berättar dom där hästarna någonting om hur Island mår.

Tinas djur mår under alla omständigheter bra. Nu växlade jag över till en annan god vän som driver djuragenturen Dog Model. Ingen kan som Tina vända på slantarna och i tider av lågkonjunktur driva arken mot nya betesmarker. Hennes samtal (ibland långväga ifrån) kan få mej att skratta så jag kippar efter luft.

Som igår på Söder Mälarstrand. Tina ringde på mobilen och berättade att hon hade köpt två åsnor för ett gig i någon reklamfilm (jag tror att hon hade köpt dom, eller så hade hon snott dom). Hur som helst blev jobbet avbokat så nu skulle månadsskiftet bli kärvt.

– Du kan väl be till Gud, föreslog jag.

– Att han tar åsnorna? undrade Tina.

– Nej, att han skickar pengar, sa jag.

– Jag är för fan ateist, svarade Tina. Jag har större tilltro för Harry Boy än för Herren!

Sen började hon berätta en svindlande historia om ett svampställe som hennes syster hade funnit och vägrade att avslöja var det låg. Men Tina är slug och tänkte att hon skulle offra sin sista flaska Rom för att få systern att lätta sitt hjärta. Och det fungerade, syskonen fick en helkväll ihop (det var visst någon födelsedag som skulle firas) och nu minns ingen av dom längre var det där svampstället ligger. Ingen vet heller var åsnorna är, men känner jag Tina rätt så dyker dom oväntat upp i en commercial för julgransbelysning.

Jag hoppas att det blir en mild och dräglig vinter, både för djur och människor.

Peace out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.