Hundvakten

Ni kommer aldrig se mej vackla omkring på stadens gator med en tovig jycke klockan sju på morgonen. Det är inte min grej alls. Klockan tio är min grej. Det är en bra tid för hundar – och ännu bättre för människor faktiskt. Så nu när jag är ensam med hunden måste jag klura ut ett sätt att ”trolla bort” morgonturen. Den som går mellan sex och sju. Och jag tror jag har hittat knepet. Jag sitter och krampar mej vaken till halv två på natten och DÅ går vi ut. Men å andra sidan får jag uppleva Stockholms parker och ödsliga kajer på ett sätt som är helt fantastiskt.

Det ska han ha cred för Wilmer. Man behöver aldrig känna sej orolig. Och han vet värdet av en lång sovmorgon. I morse försökte han i och för sej jaga upp mej klockan sex. Men det var ett misstag enades vi om efter en kort diskussion.

– Voff, sa han.

– Voff hell no! sa jag.

– Voffor inte det då? sa han.

– Skit på dej, sa jag och ångrade mej omedelbart.

Man säjer helt enkelt inte så, och absolut inte till en hund. Men eftersom vi båda visste att ”tvåan” redan var avklarad 02.10 am fanns ingen anledning till panik. Men jag vet inte om det går att fortsätta på det här viset. Jag håller mina vänner vakna på Facebook om kvällarna och för långa, meningslösa telefonsamtal med människor som bara vill lägga på luren. Dom ska upp tidigt säjer dom. Gå ut med hunden och såna aparta saker. Men jag gillar nätterna. Dom där killarna som jobbar med ett jättestort hål i Moderna Museets norra gavel, den där trevliga damen med en levande svan som lyssnar efter utomjordisk aktivitet genom ett strykjärn  (jag tror att det har stått om henne i tidningarna) och så turken bakom Lydmar Hotell som säljer ädelstenar inlindade i tidningssidor urrivna från gamla porrtidningar tryckta på 50-talet. Klockan sju på morgonen syns inte ett spår av allt det där. Då sover även hundvakten gott i sin säng.

4 reaktion på “Hundvakten

 1. ”urrivana” och ”tryckte”? ;)

  Undrar om inte hundvaktens stavning skulle dra nytta av om hundvakten gick och sussade i tid på kvällarna istället ;D

  Min gamla hund Tore, må hans skabbiga själ vara lycklig i hundhimmelen, var en utmärkt hund på det sättet…

  Man fick inte ut honom genom dörren före nio på morgonen och sista turen på kvällen, runt klockan tio, blev aldrig längre än fem minuter… Sedan ville han in och dra timmerstockar i soffan..

 2. Ja, jag vet… Haha! Jag stavar som en armlös skidåkare. Men det går framåt ;-)

  Wilmer kan vara ganska chill också, men här i stan är han så taggad på allt flickkiss och måste checka tvåtusen lyktstolpar innan han får ro i sin själ (eller var nu roen nu lägger sej hos en sån däringa).

 3. ante.(lille skutt)hamiltonstövaren.Har fått en dagisplats.arla har börjat jobba så vovven ska lämnas 1630 i katrinenolm.som lämna ungen på dagis.promenad 0530 i en kolsäck sen in till stan .06 30 ska det stå.du ska va gla carina!ni har ju iallafall gatlyktor.K.Enok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.