Det går bra nu

Byrån går bra och fartyget flyter. Snart fyller Chester jämna år – då blir det kalas på Kampementsbacken.

– Ja, men va´fan, sa jag till Chester över en calva på ”Tysta Mari”. Vi har sannerligen sett sämre dagar.

– Vi har varit panka, sa Chester.

– Arbetslösa, påminde jag.

– I kärlek försmådda, sa Chester.

– Dumpade, konstaterade jag.

– Vi har varit i Bagarmossen, sa Chester.

– Dyngsura, visste jag.

– Men en sak…, sa Chester.

– Vi har ALLTID haft lika jävla roligt, avslutade jag.

Sedan började Chester berätta om en roll hon gör i ”Herr Puntilla och hans dräng Matti” som går på Stockholms Stadsteater just nu. Inför Fares Fares entré kommer Chester rykande över scengolvet i en rullstol och ränner i full fart rakt in i en gigantisk vedstapel. Detta får publiken att skrika av skräckblandad förtjusning varje kväll.

– Men slår du dej inte? frågade jag.

– Som fan, sa Chester. Men jag har tjackat knäskydd nu.

Plötsligt kände vi oss lite sargade båda två. Även om vi har skrattat halvt ihjäl oss på ”Byrån” och aldrig sagt nej till ett uppdrag, har vi också misslyckats ibland. Vi har utsatt oss för farliga situationer och ridit på ruskiga hästar. Och aldrig att vi någonsin har haft några knäskydd!

Vi har ridit på ruskiga hästar
(Chester under ett uppdrag i Neapel)

– Det är annorlunda nu, sa Chester.

– Det går bra nu, sa jag.

– Jag har till och pengar i en burk i köket, sa Chester.

– Jag har en lägenhet i Bryssel, sa jag.

Och så grät vi en skvätt.

Fast sedan började vi gapskratta igen och Chester drog en svindlande historia från sitt barndomshem där alla lekkamraterna samlades på vinden och lekte Rysk Roulette inuti en sovsäck. Några är ännu i livet…

Dessa hoppas jag på att få träffa snart när Chester fyller år. Däribland hennes yngre bror, den Isländske Flygkaptenen som jag har berättat om tidigare. Näst efter lyckan att dra hem en pokervinst i Bagarmossen finns inget roligare än att träffa Chester och hennes bror tillsammans. Jag lovar – det slår ut Puntilla och hans dräng.

Dags att tjacka knäskydd!

2 reaktion på “Det går bra nu

  1. Härlig läsning, älskar också att hänga inne på Hallen om hösten. Lite snobbigt kanske, men underbar atmosfär. Nu var det länge sedan du skrev om dina vänner Pilsnerprinsessan och André. Något nytt spännande där?

  2. Vilken underbar bild….!

    Kicki, jag lever i mitt lilla vardagspalats – min hyresrätt i Nacka. Det är fredag och jag sitter här och poppar musik och dricker mitt rödtjut, mår bara fin fint – känner inget av min svininfluensa spruta jag fått, jag har inte ändrat färg, låter inte konstigare nu än då :) Men lite rosa har jag nog alltid varit.

    Jag sitter här och drömmer mig bort i dunket av gamla 80tals dängor som born to be alive och YMCA. Jag dammar alltid av dom gamla låtarna när jag fått lite vin i mig, jag förstår inte varför – kan det vara så att man tillbaka till den tiden? Ibland längtar jag – som nu! Skål Kicki och ni andra…och till dig min älskade Carina :)

    Tjingeling från janne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.