Summan av kardemumman

Någon gång ska vara den första. Jag har aldrig tidigare i hela mitt liv gjort en lista eller deltagit i någon form av ”blogg-stafett”. Men nu jävlar är det tjugo dödliga minusgrader ute och människor gör de konstigaste saker. Bara för att behålla ett uns av underhållningsvärde i läsningen har jag valt att sno en lista av Humla och att låta hennes egna kommentarer vara kvar.

Bästa boken 2009?
Humla: Ja man har ju nu malt sig igenom alla böckerna från ”The Twilight Saga” och by the way, vem är indioten som kom på att man säger just ”The Twilight Saga”?! Det låter ju skitfult! Och sen så har vi ju Det stora svenska vemodet, pinsamt att erkänna men jag gillade den och jag grät nonstop. Så nu är det sagt!

Carina: Håller med Humla, det är lite pinsamt, men jag säger också (såklart) Det stora svenska vemodet. Inte för att det var jag som skrev den, utan för att berättelsen kom till mig (av alla människor).

Bästa filmen 2009?
Humla: Inglourious Basterds var ju riktigt bra men jag måste ju ha sett någonting bättre under hela 2009? Ischlo pischlo jag kommer inte på något! Jaja då får det bli den, Inglourious Basterds alltså…

Carina: Eftersom jag nästan bara tittar på dokumentärer själv, måste jag nog säga En film om Olle Ljungström.

Bästa låten 2009?
Humla: Bästa låten som kom 2009 eller den låten jag lyssnat mest på 2009? Jag kör på det andra alternativet! Still Counting med Volbeat har spelats varm på min Ipod men One piece at a time med Johnny Cash har verkligen fått mig att svänga på stjärten i år. Och och… Det finns ju jättemånga som är bäst!

Carina: Jag kan faktiskt inte komma på en speciell låt från 2009, men bästa bandet var Flogging Molly. För övrigt brände Fredrik en CD åt mig med musik som han lyssnade på när han läste mina böcker. Helt fantastiskt, det kändes som riktig filmmusik. Man verkligen såg scenerna framför sig när man lyssnade på låtarna. Otroligt träffsäkert!

Bästa förändringen 2009?
Humla: Är jag för såsig om jag säger att jag blev ruggigt kär? Ja det är jag! Jag slutade skolan (vilket småsög) men jag började jobba och det äger!

Carina: Bästa förändringen är också den sämsta. Vi flyttade från Rindö och in till stan. Eller, hem till stan ska jag skriva. För vi BOR i stan. Men efter ett och ett halvt år på Rindö, visste vi inte längre VAD man gör i stan. Jag kände mig som när jag kommer upp till min lägenhet på Söder. Jag vet verkligen inte vad människor gör i en lägenhet. Alltså, det har hänt att jag har ringt runt och frågat. Själv står jag bara där och VET inte vad jag ska ta mig till. Ungefär så kändes det att komma tillbaka hem till stan.

Bästa oväntade grej 2009?
Humla: Att jag vågade hoppa och inse att världen inte alls är en dans på rosor. Skönt med lite verklighetsuppfattning.

Carina: Att Nisse gjorde upp med det förflutna och bytte hårfärg.

Bästa kameran 2009?
Humla: Jag springer inte runt med sådana där proffskameror men jag gillar mina lilla Canon Ixus 100IS.

Carina: Whatever I can get!

Salmbär på Storsudret

Bästa klädesplagget 2009?
Humla: Mina svarta American Apparel-klänningar och det lilla svarta fodralet från h&m har varit ovärderbara, även mina två nitväskor ligger mig varmt om hjärtat men plagget jag blev mest lycklig över är nog min blommiga klänning jag fick jag Freja.

Carina: Jackan som jag snodde av brorsan.

Bästa maten 2009?
Humla: Alla skulle veta att jag ljög om jag sade någonting annat är oxfilé, bea och rösti.

Carina: Soppsatan!

Bästa läsaren och kommentaren 2009?
Humla: Vilka är ni!? Ge er till känna! Det finns dock en person där ute (du vet vem du är!) som kommenterar i mitt namn, du verkar vara rolig!

Carina: Eftersom min blogg i första hand är tänkt att kretsa runt mitt arbete, skulle jag vilja säga ALLA mina läsare. Jag kunde inte önska mig bättre recensioner eller bättre kommentarer. Jag är fullständigt överväldigad, och imponerad av hur människor har tagit emot min senaste roman.

Bästa frisyren 2009?
Humla: Mitt solbleka burr, kom tillbaka!

Carina: Tottes lugg!

Bästa artikeln 2009:

Carina: Se upp för Elektra! av Tony Ryttar. Läs den här!

Bästa händelsen 2009?
Humla: Semestern i somras, Skagen, Köpenhamn och Bergen. Det rockade (bortsett från att jäkla regn då)!

Carina: Hela 2009 har kretsat kring utgivningen av Det stora svenska vemodet och det är naturligtvis stort. Men annars skulle jag nog säga, tiden på Gotlands södra udde. Smedjan och salmbären. Oslagbart!

Sämst 2009?
Humla: Den mindre roliga starten på året…

Carina: Tromben i Hamra var lite hårig.

Ah, kan ju inte avsluta med nåt dåligt.. Så hur avslutas ditt år 2009?
Humla: Det är redan avslutat men firades av rejält i Köpenhamn med de bästa av de bästa.

Carina: I största möjliga stillhet omgiven av mina närmaste pälsklingar (de sov för övrigt och vaknade inte ens av nyårsraketerna över Nybroviken). Champangen ska jag dricka senare med Janne och Fredrik och deras män. Då ska vi fira!

Så var / blev året för oss. Nu undrar man ju såklart hur ni hade det. Svara gärna själv på någon eller flera av frågorna. Det vore roligt att höra!

5 reaktion på “Summan av kardemumman

 1. Hej Carina
  Tänkte vi skulle berätta att vi firade Nyår med din mamma och din pappa.
  och vi åt en Jättegod middag ock gott vin.
  Sedan hade vi väldigt svårt att hålla oss vaken fram till tolvslaget.
  Men någon vaknade och korkade upp champangen.Som tur var!
  Det blev ett Gott Nytt År.

  Hälsningar
  Gunn & Tolle

 2. Haha, roa er bara – ni ungdomar! Mamma ringde idag och berättade om raggsockorna. Jag blev SÅ glad för Wilmer har gnagt ett stort hål i fören på dom förra (fast jag älskar dom ändå – och hundsatan med). Så de nya ”raggisarna” får nog bli mitt bästa plagg år 2010. Hoppas att ni inte frös ihjäl här nere i ”Fjollträsk” och Gud välsigne att jag HAR en moster som vet hur man hanterar ett par strumpstickor. Min tacksamhet vet inga gränser (det är sant!). Hälsa Tolle och alla andra så mycket. Stor kram till er alla!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.