Peace out, Pelle!

Nu är det offentligt. Pelle ska bli pappa! På riktigt den här gången och inte bara åt ännu en bok. Men det är inte hela skälet till den här bloggen, Pelle slutar nämligen samtidigt som förlagschef på Efron & Dotter. Det känns väldigt konstigt

Hur blir det nu med alla våra timslånga samtal i mobilen, våra seminarium och planerade releasefester? Pelle och jag är som två gamla cirkusapor tillsammans. Vi vet EXAKT!

Vad vi vet har jag absolut ingen aning om, för jag brukar bara se en svart rullgardin gå ned när vi ska presentera ett nytt verk men vi vet EXAKT!

Och så gör vi den där exakta skiten ”whatever ” (som Jamel skulle ha sagt). Och sedan återgår allt till det vanliga igen. Men den här gången gör det inte det. För Pelle kommer inte tillbaka.

Pelle Olofsson

Jamel är min författarkollega. Jag tror att han kommer sakna Pelle lika mycket som jag och alla de andra författarna. Jag tror att alla funderar i samma banor.

Vem ska nu svara på alla frågor om pappersvikter och typsnitt, vem ska skicka pressklipp och boka intervjuer. Vem ska ta hand om Översten?

Det reder sig säkert. Bokförlaget finns ju kvar, och nu är Katja tillbaka från sin föräldrarledighet. Men Pelle är liksom lite ”skötare” åt Boris Grigorjev. Det var Pelle som skrev Boris sommarprogram för SR. Inte så att han dikterade innehållet, men jag vet att han lade ned ett enormt arbete på att texten skulle bli perfekt. Själv var jag nära att ramla av stolen när Pelle ringde mig bara ett par timmar innan Det stora svenska vemodet skulle gå i tryck och skrattade spöklikt i telefonen. Han sa:

– Jag upptäckte en pryl i natt.

Och jag viskade med andan i halsen:

– Vaddå?

Pelle svarade:

– One o´clock. Det är felstavat genom precis hela boken.

Vi hade diskuterat stavningen av One o´clock (som är en viktig karaktär i boken) långt tidigare, men av någon anledning hade ändringen inte blivit genomförd. Men så fick Pelle för sig att gå igenom alla ”korr” ännu en gång i gryningen och upptäcker fadäsen i tid. One o´clock stavas inte så… Det stavas One o’ clock. (Jag vet att det är svårt att se skillnaden här på bloggen, men den finns). Fatta vilken skandal vi lyckades undvika där tack vare Pelles nit, fatta skillnaden mellan akut accent och apostrof!

Nu skiljs våra vägar åt, men det finns fortfarande två saker som förenar oss för alltid. Den ena är mina två romaner som Pelle är pappa till, och den andra är Jim Caroll.

Peace out, Pelle. All lycka till dig och din familj!

2 reaktion på “Peace out, Pelle!

  1. Tack Carina. För allt. Men misströsta inte, vi ses i maskinrummet. Du, jag, Jamel och Översten. Och Jonas. Och Erika. Och Eva. Och Bergljót. Och Janne + PJ. Och Fragrancia. Och Kapten Klinga. Och Nike. Och Gunnar Wallinder. Och Rolf. Och …

  2. Och Ingela och Fredrik och Micke och Tigertämjarn och han som spökar i styrhytten (Kapten Schölin) och Goldie Bernhard och alla dom andra kronjuvelerna. Fan, vad många vi blev under vägs gång. Tur att man har stort maskinrum ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.