Man borde tjacka spikskor

Jag hade mitt månatliga samtal med brorsan i helgen. Det blev lite bråttom på slutet. Jag tror att det var någon som dog. Vi gjorde en hastig sammanställning över vad som hänt sedan sist vi hörde av varandra och detta är resultat.

En bil har gått sönder (allvarligt).

En diskmaskin likaså (allvarligt).

Ett konto har blivit plundrat (på riktigt).

En hund har blivit överkörd av skidåkare (två gånger).

Vattnet har frusit i stallet (igen).

Wilmer har fått (och nu citerar jag veterinärens egna ord); ”Långvarig och ofrivillig erektion”. (Jag vill särskilt påpeka här att Wilmer är en hund, dock inte samma som blev överkörd av skidåkaren. Det hade ju varit FÖR illa!)

Isen har lagt sig i Nybroviken (ovanligt).

Pannan har stannat (två gånger).

Någon har brutit isen i Ramsösund (dödssynd).

Ett år var det vi (med M/S Capella).

Ett annat år var det Nalle (med M/S Holmia).

Julskinkan brann upp (nästa år blir det gädda).

Den nya mopeden var bara skit (och fick lämnas tillbaka).

Någon har skadat sig (relativt allvarligt) vid kollision med hund. (Dessvärre påverkade denna händelse inte erektionen nämnvärt eftersom den påkörda hunden aldrig har ertappats med den typen av personliga problem. Däremot har den synpunkter på vallan!)

Se upp i backen!

Ja, och så där fortsatte samtalet till mobilen (min) dog. Jag hann uppfatta ett par ytterligare skandaler av sådan dignitet och omfattning att jag omöjligtvis kan återge dem här. Men nu ser vi den ljusa årstiden an med stor förväntan och tillförsikt.

Brorsan hade ett rörsystem att laga och ett diskbråck att läka, men sedan längtade han mycket efter att återvända till arbetet igen. Det var någonting med hunden också, om den skulle stoppas upp eller grävas ned, det minns jag inte. Jag vill ändå uppleva det som ”en svag strimma av hopp” den där diffusa käglan av ljus som siktas i fjärran. Det kan också vara Råsunda Fotbollstadium som brinner. Det enda jag med bestämdhet vet är att det finns människor som är i akut behov av ett par spikskor.

2 reaktion på “Man borde tjacka spikskor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.