Döden på Mälaren

Tyvärr har det varit lite så och så med ”bloggandet” den här veckan. Förr om åren hade jag olika ”gästbloggare” vid den här årstiden. Det är inte det att jag ligger på ett isflak i Nybroviken och guppar hela dagarna, utan snarare så att månaderna mars-april är något av arbetsårets upplopp för mej. Nu ska det bli färdigt, det som inte har varit klart tidigare… Och det är en del.

Jag kom plötsligt (och helt utan anledning) att minnas den gången då brorsan fick för sej att åka på en ångbåtsresa. Det var Waxholmsbolaget som firade flaggskeppet Storskär 100 år.

Den dagen hade jag i alla fall tid att svara när han skickade ett desperat sms från Mälarens vatten. Därefter följde en mycket destruktiv och meningslös konversation som enbart fick oss båda att vilja gå och dö. Som tur var ringde min väninna, Malou, och föreslog att vi (hon och jag) skulle knäcka en flaska Champagne mitt i förödelsen. Jag valde livet den gången. Därför kan man nu läsa böcker som Familjelyckan och Det stora svenska vemodet. Håll tummarna för att jag slipper få några nya sms som lockar till vanvett och självsvåld. Så här lät det i alla fall då:

Sms från brorsan 10.20

”På Storskär mot Strängnäs. Sju timmar kvar ombord. Regn. Va´ faan skulle man med på det här för? Gillar jag självtukt? Gillar jag regn? Gillar jag folk som unisont ropar; ”Det var bättre förr!”? Svaret på dessa spörsmål är ett långt jävla rungande NEEEJ! Vissa muntrationer finns även i Babylon. Jag ska söka efter dom nu. Har ni inte hört av mej inom en (1) timma har jag tagit mej själv av daga. Fy faan!”

Sms från mej till brorsan 10.22

”Men sluta gnäll, tänk på trumpetfisken som lever hela sitt liv i arslet på en sjögurka. Tror du den någonsin kommer till Strängnäs?”

Sms från brorsan till mej 10.47

”Den som ändå vore en trumpetfisk!”

Sms från mej till brorsan 11.20

”Men börja knarka då, drick motorolja. Gör någonting av ditt liv!”

Sms från brorsan till mej 13.12

”Motoroljan gav få muntrationer. Jag ska nog försöka få i mej lite giftigt gift för att sakta försmäkta och ge mej in i ljuset. Innan jag gör det tänkte jag ge dej en sista titel; Döden på Mälaren.”

Sms från mej till brorsan 14.01

God Bless!

Sms från brorsan till mej 15.11

”Nu jävlar har vi tröttnat, tar tåget till Stockholm 16.19 Sätt på kaffet!”

Sms från mej till brorsan 17.02

To bad, sitter hos M på Östermalmsgatan och dricker Champagne. Var snäll och gå ut med hunden när du kommer till Skeppsholmen. Det hänger en regnrock i maskinrummet. Ge fan i motoroljan!”

Det var bättre förr


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.