Bästa hälsningar från Cina

Jag fick ett ovanligt ”skrivuppdrag” om söndagen. Min gamla barndomsvän och ständige vapendragare, Malou, ska åka på en utbildningsresa och har fått i uppgift att skapa en presentation om sig själv. Vad gör man? Ja, heter man Malou låter man Cina göra jobbet. Så har det alltid varit. Och så här blev det.

”Malou, detta kan vara första gången någonsin som jag får möjlighet att göra en personteckning helt utan riktlinjer och arvode. Det ska bli mig ett sant nöje att berätta om ditt obefintliga sjövett och upprepade förluster i TP.

Åtminstone det ena var sant.

Det är svårt att beskriva någon som man har känt i hundra år, det är lättare att förklara varför man behåller en vän genom hela livet. Jag vet egentligen ingenting om dig som yrkesmänniska, vi pratar nästan aldrig ”jobb” med varandra. Vi pratar om rymden och rally och ungerskt plommonvin. Och så skrattar vi mycket. Ibland gråter vi också… eller bara läser en bok. En gång slogs vi med varsin skurborste. Men var två veckor sedan, så det är glömt nu.

Allt det där, allt som vi upplever tillsammans, som vi gör och pratar om, får dig att bli en ”riktig människa” i mina ögon. En av de få riktigt ”riktiga människor” jag känner.

Du älskar att bjuda hem vänner, att duka vackert och laga god mat. Det behöver inte vara påkostat, men det är alltid fint. Man får alltid det bästa av dig. Du är en mycket varm och omtänksam värdinna och vän. Jag vet att jag skulle kunna ringa till dig när som helst oavsett nykterhetsgrad och tidpunkt på dygnet. Och det har ju hänt fler än en gång, vet vi!

Det skulle vara roligt om du ville läsa upp det här ”brevet” för dina arbetskamrater. Jag tror inte att de har en aning om vilken oerhört speciell person du är, och hur mycket du betyder för oss som ständigt väntar på att du ska ”komma hem från jobbet”.

Eller jo, jag tror nog att de vet… Men de vet andra saker om dig, sånt som inte jag har en aning om. För mig räcker det med att öppna en flaska vin, vända blicken upp mot stjärnorna och fråga:

– Malou, har du någonsin funderat över hur talltoppsgrodan parar sig?

En sak vet man med bestämdhet. Det kommer ett svar. Förr eller senare kommer det ett svar. Troligtvis när vi spelar TP och jag förlorar… Igen!

Bästa hälsningar från Cina.”

Mina båda Lejonsystrar, Majsan & Malou

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.