Dolly Dahl is in da building

Freja ska skaffa valp, alltså den är redan född och betald. Den är praktiskt taget in da building. Jycken ser ut som ett pimpat marsvin och kostar som en exklusiv Louis Vuittounväska ungefär. Och då är vi uppe i summor om 15.000 pistoler.

Det är så j-a sjukt… Den är ju, om man ser krasst på saken, helt oduglig. Detta kan jag, i något tillstånd, även ha upplyst Freja om.

– Vad ska du ha den till? har jag troligtvis frågat. Den kan inte driva får, inte kasta ett lasso, inte ens öppna en konservburk.

Och Freja bör ha svarat:

– Det är väl för fan ingen cowboy jag har köpt. Jag ska framställa oxytocin med den!

Det jag är rädd för, är att Wilmer ska äta upp valpen. Så mycket oxytocin på en och samma gång vet jag inte om han överlever. Det blir under alla omständigheter den dyraste biff han har slukat någonsin. Och det tycker inte ens jag är okey. Då kan man ju likaväl skänka pengarna till Haiti. Detta har jag ännu inte sagt till Freja (tror jag) men dagen är heller inte slut.

Den har förresten ett namn också. Dolly… Dolly Dahl!

Jag är känslig för namn. Namnet avgör ALLT. Det är ett trauma jag har utvecklat efter att vara född under en psykedelisk tidsperiod när man helt utan eftertanke döpte sina barn till saker som Conny och Carina. Jag vill att Dolly ska heta Barbro. Det vill ingen annan!

Dolly Dahl Goddammit!

Lillebroren ska bara skaffa en tatuering. Hund har han redan. Den är också helt meningslös. Troligtvis har jag upplyst även honom om den saken. Namnet kan vi inte ens tala om.

För att vända den här negativa texten till någonting positivt, kan jag istället berätta hur jag tycker att en hund ska se ut och vad den ska heta. Det är ju inte alldeles nödvändigt att ha en vettlös Weimaraner som heter Wilmer. Man KAN ha det, men det är inte optimalt. Jag tycker att man ska ha tre hundar, och helst Mastiffer. Dessa ska då heta Majsan, Hasse och Barbro. DET vore optimalt! Vad som hindrar mej från att ha detta är dräglet. Jag pallar inte drägel. Jag förutsätter att Dolly Dahl dräglar begränsat. Och förresten kommer hon ju faktiskt att bo hemma hos Freja, så det är väl helt i sin ordning att Freja själv väljer både ras och namn. Men en Chihuahua?!

Jag antar också att brorsan har valt tatuering efter eget kynne och sinnelag. Jag tror inte att det är hans fru som har gjort det. Men jag tycker att det blir fint. Och i ärlighetens namn tycker jag att Dolly är alldeles bedårande, även om det vore behändigt om man kunde öppna en aldrig så liten konservburk med henne. Eller kanske bara täta en liten läcka i skrovet.

Det jag alltjämt undrar är hur Wilmer kommer att ta det? Jag måste fråga mina bättre vetande hundvänner om råd. Det jag ser som en risk är att han skulle kunna uppfatta valpen som något ”småvilt”. Och då vet jag inte vilka hormoner som Freja skulle kunna utveckla, samt vem som skulle betala räkningen. Fast jag anar ju…

Nu händer det grejer på Loffe

13 reaktion på “Dolly Dahl is in da building

 1. Men Carina, du vill ju att allt och alla ska heta Barbro. Senast var det båten. Det är bara en tidsfråga innan du börjar kalla mig Barbro.

 2. Risken är väl att lilla Barbro aka Dolly DRUNKNAR i Wilmers slempölar!

  Själv har jag någon gång halkat i Daniels. De är HEMSKT hala – och stora, och lömska. Man finner dem (eller finner dem inte) på de mest konstiga ställen…

  Idag i natt kräktes Daniel igen – två stora benkräkpölar (man får förstå honom: Han har inte fått tugga ben på hela vintern! Så han tuggar lite hektiskt nu…) Men denna natt hade han varit förståndig nog att kräkas vid papperskorgen. Vilken smart hund! :o) Han såg mig torka upp och slänga kräkpapperna där förra gången – och nu gick han dit och kräktes. Sedan gick han och lade sig på soffan – och avvaktade… Både jag och han var mycket nöjda med utvecklingen.

  Vi får väl se vad Barbro aka Dolly kan lära sig… och lära er.

 3. Pelle, du är liksom sinnebilden av ”Barbro”. Det är för att jag tänker på rabarber när vi är tillsammans (och det vet jag inte varför). Förresten försökte jag få med Jamel ut på Kastellholmen med oss. Han blev orolig och tyckte att det låg väl långt ifrån Stureplan.

  André, Wilmer slemmar inte. Han är superfräsch! Och även om Daniel har svårt att pricka papperskorgen är jag JÄTTEGLAD om hans spyor i alla fall kunde stanna i Västerbotten.

  Guud… :-)

 4. Jag tror Jamel är mer orolig för vad som ska hända om han kommer för nära Stureplan. Själv fungerar jag bäst på Kastellholmen.

 5. Caroline, du får vara med och ta lyra om vi hastigt måste kasta henne över relingen. ”Dolly is in the air!”, ropar vi :-)

 6. Carina, till och med Daniels spyor är superfräscha.
  Ungefär som med Gud, ja…
  till och med det onda – är gott! :o))

 7. Tanken var väl att rädda henne ur ett krokodilgap, dvs. om Caroline klarar att ta lyra. Annars blir det gäddmat :-)
  Nej men tack för länken, sånt uppskattas. Vi ska nog (med gemensamma krafter) få lilla Dolly att överleva. God nows how!

 8. Huu ja, det har faktiskt hänt!!! En bekant berättade om en nyinköpt Chihuahua i 25000-kronorsklassen. En dag när de kom hem låg katten och gnagde på det sista lårbenet. Historien förtäljde inte vad som hände med katten efter det snedsteget…

 9. Femtontuse… fem… femtontusen!?!? tjugefemtusen!! För en hund? Jag köpte Bob för tio dollar, sjutti spänn, och han är minst lika söt, och minst lika oduglig. hujjamig.

 10. Har faktiskt inhandlat en hund för femtontusen.Han var värd varje krona.Sen växte han fel och behövde opereras.Försäkringsbolaget ställde inte upp.Båda frambenen opererades, rehabiliterades och masserades,för lånta penningar.Han blev ändå inte ohalt och fick sluta sitt korta liv vid två och ett halvt.Dolda felgarantin hade jag förstås och fick så småningom en ny valp från uppfödaren.Utlägg i runda slängar ca 100000 kr.
  Han är förstås ovärderlig.Sen har jag en nästan gratis hund oxå.Han är värd precis lika mycket……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.