Tack för kaffet

Jag vet inte hur många gånger jag har upprepat samma sak.

– När jag fyllde arton stod jag på utkik ombord på ett tankfartyg mellan fyra och åtta på kvällen, samt även fyra och åtta på morgonen. Hundvakten!

Nisse ger fulla fan i ”hundvakten”. Hon förväntar sej att bli rejält firad på sin kommande födelsedag. Helst i dagarna tre.

Jag hade också velat bli lite mer ”rejält firad”. I synnerhet igår, då det ju faktiskt var Mors Dag. Någon gång vid tio på förmiddagen ringde brorsan och berättade hur ”Skärgårdsfrun” hade blivit uppvaktad av barnen därhemma.

– Har du inte ens fått kaffe? frågade han.

– Jag har inte ens kännt doften av kaffe, svarade jag.

Men sedan, hör och häpna, slogs verkligen dörren upp och jag fick en ganska ”vetenskaplig” frukost uppdukad i sängen. Vetenskaplig för att den inte alltigenom var ätbar, dock – intressant.

Brorsan tyckte att vi allesammans skulle gå ut på krogen och ta med oss vad vi kunde skaka fram av gamla morsor och mormödrar och farmödrar och hej och hå, halta hästar.

Det såg i alla fall bra ut på ritbordet!

Men sen pajade bilen och allt återvände till det alldeles normala kaos som jag VET hur man hanterar. Det blev pizza till middag. Och det var gott – jag klagar inte alls. Det är Nissse som klagar. Hon är orolig över sin 18-års dag på onsdag. Att den inte kommer uppmärksammas tillräckligt stort.

Gurkan & Humla
Foto: Sandra Södergren

Nisse önskar sej nya ridkläder i födelsedagspresent. När jag ser den här bilden på Humla, undrar jag om det inte är Humla som behöver nya ridkläder. I alla fall nya ridstövlar. Men jag vet – det tjänar ingenting till. Gamla inbitna ryttare klär sej (om möjligt) sämre än gamla peruanska sjömän. Jag har sett det själv!

Nisse önskar sej även en ny häst och en komplett fiskeutrustning på sin 18-årsdag.

– När jag fyllde 18… försöker jag om och omigen upplysa henne om.

– Lägg ner! skriker Nisse och försvinner all världens väg.

Men faktum kvarstår, när jag fyllde 18 år fick jag ett telegram utan avsändare. Och det var fucking ALLT.

Tack för kaffet, liksom.

Peace out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.