Päls och puls

Jag förstår verkligen inte vad det är som händer, men det har ALLTID varit likadant. Om man räknar på det enligt formeln; ”Distansen är lika med farten gånger tiden” och, tiden är lika med distansen genom farten, kan det inte ta mer än 30-40 minuter för brorsan att köra in till stan från ön där han bror. På den tiden (en dryg halvtimme) håller hela skärgårdsfamiljen på att svälta ihjäl. Dessa människor måste ha mat DIREKT. Så lämpligt då att det har öppnat en ny krog alldeles i närheten. Hjerta. Ett fint litet ställe praktiskt uppackat i gamla torpedverkstaden. Matsalen är faktiskt riktigt underlig, även om den naturligtvis utgör en ganska cool kontrast mot den bara alltför kitchiga utsikten med Nybroviken i bakgrunden. Käket är dock kanon.


Hjerta

Egentligen borde man inte lämna Skeppsholmen över huvud taget under Jazz & Bluesfestivalen, men vi drog vidare till Grönan för att kolla på Teddybears Stockholm. Björnarna var i toppform och körde alla sina gamla hits med Cobrastyle som paradnummer. Lyssna på den här versionen med Robyn (den som ids). Den är svinbra!

Cobrastyle med Robyn

Som tur var vann ”lilla” Helle en jättelik chokladkaka. Annars vet jag inte hur skärgårdsfamiljen skulle klara av hemresan.

På Skeppsholmen senare lirade Nisse Landgren samt Kool & The Gang. Jag hade ett samtal med Skutskepparn om oxytocin. Det stog nämligen i tidningen häromdagen att ett vanligt husdjur är tillräckligt för att stimulera kroppens egen tillverkning av hormonet oxytocin. Det behöver inte vara en annan människa och man MÅSTE inte hångla.

– Kanske inte funkar med alla husdjur dock, funderade jag.

– Jodå, försäkrade, Skutisen.

– Inte en ödla i alla fall, sa jag.

– Ödlor är rena oxytocinkanonerna, svarade han.

– Jag skulle i alla fall vilja ha någonting med päls och puls, sa jag.

– Du är gay, sa Skutskepparn.

Två saker vill jag inflika här. Jag är INTE gay. Tyvärr! Och om jag vore det skulle jag fortfarande vilja ha någonting med ”päls och puls”. Och det här med att ödlor, små skelögda salamandrar, skulle vara någon slags ”oxytocinkanoner”. Hur VET man det? Hur kommer fram till en sådan sak? Vad har man gjort med ödlan då? Anslutit den till elnätet med en förlängningssladd och använt som levande epilator på särskilt svåråtkomliga kroppsområden bevuxna av trollhår?

Nej, låt oss inte spekulera mer om den saken. I kväll spelar Missy Elliot. Det kommer sannolikt att bli en invasion på ön. Jag kommer särskilt att hålla utkik efter misstänkt hårlösa djurägare. Då vet man. Oxytocinkanonen har varit framme.

Creepy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.