Lita på gamla Bettan

Han är allt bra snäll, Skutskepparn. Jag är snäll mot honom, och han är snäll mot mej. Det är så vi har det. Vi är snälla mot varandra, vi kämpar för att vara det, anstränger oss verkligen hårt, ibland skiter det sej totalt.

Igår var jag sådär lite extra snäll (efter Eriksdalsbadet och allt). Skutskepparn skulle till nån Kustbevakningsbåt typ i Norrland, och dit skulle han åka, som i gryningen.

– Nu ska jag bara köra en tvättmaskin med lite kläder, sa han, och den är väl färdig ungefär klocka ett i natt.

– Men snälla du, sa jag (för nu var vi inne i ett sånt där flöde av godhet som man vet har ett slut, men klockan var ännu ej elva på kvällen och middagen hade fortfarande inte kallnat). Gå och lägg dej bara, jag kan tvätta. Jag gick i och för sej upp klockan fyra i morse, men vad gör det. Jag sitter här och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar och sedan kör jag en torktumlare också. Det är så man har det när man är singel med en gammal trotjänare som Bettan.

– Ja, du är verkligen snäll, sa han. Men grejen är den att jag vill inte att du ska tvätta mina kläder och absolut inte torktumla dom. Min svindyra Lyle & Scott till exempel knypplad av spröd lammull som jag tänkte ha till middagen imorgon kväll, den ska INTE torktumlas.

– Hängas, sa jag. Det är det enda som gäller. Din svindyra Lyle & Scott ska hängas.

– Och det kommer du aldrig att komma ihåg, sa Skutskepparn.

Nej, jag är måhända inget underverk i hushållet och jag har en gång tvättat alla min systers Busnelltröjor på 90 grader, men det var för att vara snäll!

– Gå och lägg dej du, sa jag. Lita på gamla Bettan.

Skutskepparn var verkligen trött, det kunde man tydligt se. Frestad rent utav att krypa till kojs.

Nästa morgon var han borta. Hunden var kvar, men Skutskepparn var borta. Klockan sju (på morgonen) ringde det.

– Nu är jag i Hudiksvall, sa han. Tack för att du kom ihåg min tvätt.

Han lät verkligen glad på rösten.

– Det var så lite så, sa jag.

– Min svindyra Lyle & Scott tröja blir säkert fin på Nisse också, sa han.

– Nisse, sa jag, hon har ju storlek 36.

– Ja, sa Skutskepparn, och det har den med. Men det var snällt ändå, snällt att du satt uppe och kom ihåg att stoppa tvätten i torktumlaren.

– Lita på gamla Bettan, sa jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.