As good as it gets

Freja ringde. Det händer inte särskilt ofta. Jag ringer inte henne heller särskilt ofta. Jag ringer inte NÅGON särskilt ofta. Och jag ringer ALDRIG för att bara prata.

Jag påstår inte att det är ”rätt” eller ”eftersträvansvärt” att vara som jag är eller göra som jag gör. Jag gör det mesta fel. Fel i en social mening. Men jag är inte särskilt social. Jag har ingen förståelse för fraser som ”ví måste ses”.

Va´fan då för?, tänker jag. Vad är grejen med detta ”sesande”?

Jag tycker om att träffa människor i ett sammanhang, av en anledning för en kort stund. Att sitta mitt emot en annan person och håglöst röra om i en kaffekopp lägger jag däremot ingen energi på. Att rida i grupp är något av det värsta jag vet. Och att ”tala förtroligt” med varandra, anser jag vara ren bullshit. Klassiskt ”väninneprat” får mej att kräkas. På riktigt, jag blir fysiskt illamående. Så glöm mej i alla sociala sammanhang. Det har även Freja gjort. Samt i ett par ytterligare funktioner.

Därför var det så väldigt rart av henne när hon ringde här om kvällen och sa:

– Du suger verkligen som morsa, men jag är jävligt stolt över det du gör!

Det kan vara det snällaste jag har fått höra på många år. Och det kändes verkligen ärligt. Jag kan känna igen mej i det, och ta åt mej av det. För jag suger verkligen stenhårt på många olika plan, men jag gör alltid mitt bästa.

Som inatt när någon (jag säjer inte vem) störtade in i hytten och skrek:

– Jag har blivit biten i arslet av en spindel!

Alltså, klockan var 03.30 och jag sov verkligen (för en gångs skull).

– Vad för spindel? frågade jag.

Den spindelbitne grät högt.

– Svarta änkan! fick jag till svar.

– Men va´fan stönade jag och hävde mej upp på armbågarna. Det är väl ingen bananbåt vi bor på heller?

Därefter tvingades jag att i skenet av en flackande ficklampa studera en nybiten flickskinka uppallad mot en sval huvudkudde. Och det var inte roligt kan jag berätta. Men det är såna saker jag gör. Det är vad jag har att vara stolt över. Jag finns där när någon har blivit biten i arslet. I övrigt hänvisar jag till mitt mobilsvar.

Ring Carina, jag har blivit biten i röven

3 reaktion på “As good as it gets

  1. Men suck och stön, all tvätten som jag hade hängt upp på tork… Och nu regnar det för första gången på flera veckor!
    Hon hade ju kunnat satt sej på spindeln liite försiktigare :-/

  2. Jag är ledsen för regnet C men jag är övertygad om att det är min lön efter hårt arbete hela varma sommaren. Idag är min första semesterdag!
    Kraaaaaaaaaaaaaam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.