I´m outta here

Nu skiter jag i det här. Den lilla (f.d gröna) hjälpkärran har blivit röd och fågelskyddet på Stora Karlsö upphörde att gälla den den 16 augusti. Detta innebär att det nu är dags att dra vidare.

Fatta att den där maskinen är lika lång (nästan) som jag…
(Det syns inte på bild.)

Därefter återstår bara att måla om stora hjälpkärran och huvudmaskin. Det ser jag fram emot. Jag trivs allt bättre i maskinrummet. Jag ska skaffa en hängmatta. Där ska jag ligga i vinter och vråla åt alla som inte torkar av fötterna när dom kommer på besök.

Jag vill förresten inte ha några besökare i maskinrummet. Jag blir bara sur.

Som häromdagen när jag hittade en FLÄCK på durken!

Genast sprang jag ikapp Skutskepparn på kajen och skällde högt:

– Hörrudu din gamla ”oljeproletär”, osade jag. Nästa gång du tappar en fläck i maskinrummet plockar du tamejfan upp den efter dej, också!

– Jag tror att du behöver lite semester, svarade han. Återuppta gamla intressen. Sitta högt uppe i en fyr, läsa manus och kolla på sjöfågel.

(Han vet inte ens om att jag ”skriver” manus, han tror att jag ”läser” manus som en sysselsättning vid sidan om min ”ordinarie” maskinrumstjäntgöring. Inte undra på att han fortfarande (efter 25 år) ser lika glad ut varje gång vi ses. Han har inte en aning om vem jag är.)


En sällsam fågel

Så får det bli.

Jag ska sitta i en fyr, läsa manus och kolla på sjöfågel.

Det är en strålande idé när man tänker närmare på saken.

I´m outta here!

2 reaktion på “I´m outta here

  1. Det ska jag göra, Richard. Som den Ö-luffare jag är, naturälskare och trolltämjare har jag stått ofta på kajen i Klintehamn och tänkt… “Va´fan gör jag här när Stora Karlsö ligger där”.

    Såna saker, du vet, som man tänker ;-)

    Kramar tillbaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.