I rättvisans namn

Håll i er nu, det här är creepy. Jag har varit i förorten. Den riktiga förorten. Där stötte jag ihop med så många olika etniska ursprung att en vit man uteslutet kunde vara någon annan än Jultomten!

(Är han förresten vit?)

Hur som helst såg jag inte till Jultomten. Men jag fick vänta i över en och en halv timma på maten. Detta har inte hänt mej sedan Singapore 1981. Där kunde det även ske att kineserna som bebodde ”vår (deras, naturligtvis) stadsdel”, och företrädesvis (enbart) talade mandarin, spottade efter en på gatan. Någon mat fick man aldrig. Dom jävla kineserna gillar inte vitingar!

Själv har har jag inga fördomar. Men jag blir misstänksam när det sitter övervakningskameror i vanliga hyreshus. Jag blir sur när jag inte får någon mat på krogen och jag blir förskräckt när jag vaknar påföljande morgon och läser i tidningen att två unga människor försvunnit från området under natten. Åtminstone en av dessa är nu återfunnen död.

Egentligen har jag ingenting emot ”förorten” oavsett vilken stad den tillhör. Men jag vill fan bli behandlad som svart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.