Det goda hantverket

I går fick jag för första gången kolla på en inofficiell trailer till Kronjuvelerna. Det är visserligen inte första gången jag ser mina karaktärer komma till liv, men aldrig har det känts så omtumlande.

Det är någonting Ella gör med bilderna, en känsla som återspeglas i ALLT och sitter lika djupt i de slitna husfasaderna som i skådespelarnas ansikten. Och det är fruktansvärt vackert!

Det är en häftig upplevelse, i samarbetet med en regissör, när det som s.a.s ”kommer ut” inte bara efterliknar, utan till och med överträffar de bilder man bär på i sitt eget huvud. Och det är kanske det svåraste man kan göra som manusförfattare eller upphovsman, att släppa en historia. Att kliva åt sidan, vinka farväl och lägga sin förtröstan i att berättelsen kommer tillbaka en dag. Att den under vägs gång kommer att växa och utvecklas till en stor och vidunderlig saga formad av många, många människors goda hantverk.

Hantverket går igen i ALLT. I kläderna, scenografin, regin naturligtvis, filmfotot… rubbet!

Richard Persson
(egen inspirationsbild)

Tyvärr får jag ännu inte visa något material från filminspelningen, men jag tror inte att det dröjer jättelänge innan det kommer en oficiell trailer, och då lägger jag såklart ut den här.

Nu ska jag dock återvända till den ordinarie misären och ta ut två vilda troll i skogen.

Peace out!

En reaktion på “Det goda hantverket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.