Nyputsad mässing och slappa gäddarslen

I flera dagar har jag gått runt och känt mej… Ja, ”knoppfull”. Som om någonting stort är på gång. Och plötsligt bara händer det…

Knoppfan är tillbaka!

Jag vet inte när det har skett, eller HUR det har gått till. Men i morse när jag satt håglös med mitt blaskiga kaffe och tittade tomt i intet, fick jag syn på ”knoppen”. Den som har varit avskruvad, tidvis försvunnen, i flera veckor.

Ja, hörrni… Livet upphör aldrig att förvåna. Och jag som redan hade planerat att laga slappa gäddarslen till midddag. Vad ska jag göra nu?


Kolla knoppen!

Som jag brukar säja; ”stora omöjliga projekt” är mitt mellannamn, nu kan jag även tillägga; ”långa meningslösa strider”. Tänk om jag är som Mubarak. Det vore ju förskräckligt. Mässingknopparnas Mubarak.

Men nu kommer allting att bli annorlunda, förstår ni. Ljuset kommer att återvända till kökslamporna, värmen kommer att stråla från spisplattorna och saltet kommer att flöda i fadda soppor. Det kanske blir ett rent helvete. Jag har ju liksom kommit igång med de här ”satansmåltiderna” och blivit riktigt styv på vissa rätter. Barnen ropar efter bengaliska pungkulor och nyrakade kråkryggar. Och så kommer knoppen och omkullkastar hela det infekterade ”köksskicket” som vi alla har lärt oss att uppskatta så mycket.

Nåja, så länge vinet är surt och hundarna luktar illa, ska man väl stå ut med lite god mat.

Tjong i kastrullen!

3 reaktion på “Nyputsad mässing och slappa gäddarslen

  1. Jag är inte heller särskilt förtjust i blått, men den här har jag fått blanda själv, så då är jag nöjd. Fast den är ännu mörkare i verkligheten än vad som framgår på bilden, och skiftar i plommonlila. Coolt, faktiskt :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.