Liptonligisten

Jag är stolt över Amy Winehouse! Nej nej, jag är inte alls som ni. Ni som bara ser en sönderskuren narkoman med en nedsupen man och taskiga skivkontrakt framför er. Jag ser allt som är fantastiaskt, enastående och alldeles makalöst med kvinnan. Ungefär som stora delar av den övriga världen.

Jag bara undrar över er andra…

Jag menar, hur tänker ni och med vilka rättigheter?

Vem f-n är stolt över mej en söndag morgon? Ja, kanske det finns nån. Jag sköter mej hyfsat, jag går ut med hunden (om ingen annan gör det) och lagar kanhända en taskig lunch till kvällen (men det är högst osäkert).

Så obegåvad är jag. Man kan hat och man kan mistat. Men Amy Winehouse… Hon är fjällämlar i filen, hon är tjyvar i håret och lort mellan tårna. Hon är for real!

Jag tror att Amy Winehouse oroar oss männskor, för hon är den största kvinnliga artist vi kommer att få se i modern tid.

Om jag vore England skulle jag dippa alla mina påsar i Atlanten och göra vågen!

(Var det inte förresten en annan berömd lirare som gjorde just det vid något historiskt slag nånstans. ”Liptonligisten” eller nåt?)

Tror han står i kören idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.