Månadens Bokfest

Allrighty, nu ska man treva sej runt i en ny bransch med nya regler, nya ansikten och nya buffér. Jag kan säja så här mycket att ”Månadens Bok” presenterade en buffé som vida överglänste flera andra jag har varit på i filmbranschen. Den var rent utav god!

En gång i Göteborg (på en annan buffé) hamnade jag intill Linus Thunström. Vi petade båda i maten och Linus sa;

– Men ärligt, vad fan är det här… ”Köpepotatissallad”?!

Den här gången var allting perfekt. Björn Ranelid hade vit halmhatt, Jonas Gardell var lika trevlig som vanligt (tills jag råkade sticka honom med en gaffel) och efter det förlät han mej och blev ännu snällare. Alltså, jag vet inte om jag pallar det här. Jag kommer från en tuff bransch. Där inga är snälla och alla slåss om prestigen i potatissalladen.

Men som tur var. Sen kom min ”författarkollega” Jamel Hamou och pekade på ett ordentligt ärr på halsen.

– Det här har Pelle gjort med en avslagen flaska, sa han.

Pelle är vår marknadschef på förlaget. Jag började nästan känna mej lugn och trygg igen. Det där kan jag, det där är min bakgrund. Det där är TV-branschen. Pelle har bara inte hittat dit ännu. Han kommer att bli en av dom bästa!

Tack Pelle och tack Månadens Bok för en riktigt, rolig kväll. Hur snälla kan vi inte bli på Bokmässan i höst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.