Måttlighet är en dygd

Nu är det fastslaget. Det finns ett enkelt sätt att uppnå lycka. För den som är intresserad av en sådan trivial sak som lycka, eller i övrigt vill fördjupa sig i ämnet, alltså. Det är enkelt, och nu även, vedertaget. Så här ser receptet ut.

1. Något att göra

2. Någon / något att älska

3. Något att se fram mot

Det här är beprövade punkter, en nedkokad essens av allsköns taskiga försök. Se det som en fond helt enkelt. Jag upprepar (för det här tror jag på).

1. Något att göra

2. Någon / något att älska

3. Något att se fram mot

Att föreställa sig motsatsen torde vara outhärdligt för vem som helst. Men man vet också, att i Sverige, är vi rent av onödigt lyckliga. I och för sig är det väldigt ospännande med onödigt lyckliga människor. Men man får bjuda på det. Stor lycka och taskig underhållning.

När jag var ”ung” umgicks jag mycket med en väldigt olycklig fotograf. Seriöst, jag har aldrig träffat en roligare människa i hela mitt liv. Sedan blev han lycklig och allt det roliga försvann.

Tänk på det i våryran.

Måttlighet är en dygd, men man ska ha någonting att göra!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.