Ett hjärta av guld

Beställ här
38:-

Läs Familjelyckan och möt alla de karaktärer som dyker upp i årets svenska storfilm Kronjuvelerna. Missa inte heller den helt fristående fortsättningen, Det stora svenska vemodet.

För regi står Ella Lemhagen som även har varit med och skrivit filmmanus på min originalberättelse.

Produktionen, som är ett samarbete mellan Filmlance och SVT kommer också att sändas som TV-serie i tre timslånga avsnitt med start nästa jul.

Alla avsnitt till Julkalendern Dieselråttor & Sjömansmöss finns också samlade här. Have fun, och lämna gärna en kommentar efter dig!

Bloggen fortsätter som vanligt nedan.

cd@carinadahl.com

”Den som bär på ett hjärta av guld sjunker som en sten i vattnet…”

Även om det är många år sedan jag skrev dessa ord, och de upprepas i min debutroman Familjelyckan vid flera tillfällen, känns det smått hisnande att se dem på en filmaffisch.

Alicia Vikander som Fragancia

Alla ni som har läst boken, vet ju redan vad det innebär, men tänk så många som kommer få vetskap genom filmen Kronjuvelerna. Även om filmen inte följer boken exakt, utan har en egen dramaturgi som Ella och jag har arbetat med tillsammans, är det ju samma karaktärer och händelser i stort. Och dessa har man mycket att lära sig av.

Jag läste om Ella på en filmsajt att hon anses vara en av Sveriges stilsäkraste regissörer. Det är bara att titta på de bilder som släppts från filminspelningen så förstår man varför.

Björn Gustafsson som Pettersson-Jonsson

Ella har ett helhetstänk som ofta inkluderar samma personer i sina produktioner. Till exempel är det alltid designern Moa-Li LemhagenSchalin som gör kläderna till Ellas filmer.

Bill Skarsgård som Richard Persson

Det är roligt att filmbolaget har valt att trycka upp tre olika filmaffischer. Det lär ska vara även en fjärde på gång. Håll nu tummarna för att Kronjuvelerna blir en stor succé så att vi även får se fortsättningen, Det stora svenska vemodet, som film längre fram. Det vore någonting för Ella och mej att sätta tänderna i.

Och skriv upp datumet 29 juni i almanackan!

14 reaktion på “Ett hjärta av guld

 1. Jag satte Familjelyckan i näven på min mor för några månader sedan. För några dagar sedna började hon läsa den. Nu kastar hon in ett Pappa Fernandez-citat varje gång hon ringer. Jag tror fan att hon även börjat bära hatt vid fullmåne.

  Det ser grymt snyggt ut.

  // T.

 2. mon ami ! e MON CHERIE !!!

  Jag vet inte om jag vågar har en egen film i huvet som snurrar i tango takt med lite finsk brytning men , Jag ÄLSKAR boken så om filmen lever upp til (mina) högt stälda förväntningar och LEVERERAR så skulle jag bara dö lycklig med ett stort leende på läpparna

  din egen

  Richard

  (går att återanvända till bättre behov)

 3. Ella levererar, dont you worry. Du kommer att känna igen alla karaktärer och viktiga händelser. Och sedan kommer ju även TV-serien som är längre än filmen. Just keep on smiling, Richard!

 4. oj oj oj – detta är stort! Fick du vara med i utformningen av affischerna eller?
  För dom kändes rätt. Ibland krockar ju boken brutalt med det visuella. Men inte den här gången, för mig.

  En av mina bekanta vägrade att folk skulle plåta på deras bröllop – hon ville minnas bröllopet som det var – för henne- ur hennes irisar kind of thing. Visst är det också stort!

  Ser fram emot att se filmen!

 5. Jag vet inte vem som har utformat affischerna, men visst är de fina! Om man tittar noga ser man alla detaljer som är med.
  Fotografen Fredrik Ödman är HELT fantastisk. Kolla in hans hemsida. Det räcker faktiskt med att se startsidan för att förstå. Fast ha ljudet på :-)
  http://fredrikodman.com/

 6. Usch så avis jag blir på Fredrik som är så duktig på bildbehandling! Fantastisk hemsida och ett otroligt snyggt arbete.

  Affischerna är kanon fina, jag har min favorit – men säger inte vilken :) Ella MÅSTE ta tag i uppföljaren…Hälsa henne det! Det bestämmer jag nu! haha

  Du Carina – din länk till min hemsida är fel…Här är min…

  http://home.swipnet.se/janjohansson/

  Tjing tjing…
  <3

 7. Ja, han är ju så sjukt begåvad så man blir rent traumatiserad ;-)
  Spännande att gissa vilken poster som är din favvo… Hmm…
  Jag har ändrat din länkadress, tack för påminnelsen.
  Puss!

 8. Har precis börjat läsa Familelyckan och är helt betagen. Alla karaktärerna ser ut precis så som jag tänker mig dem. Vilken berättelse!!

 9. Det här är helt fantastiskt, och jag längtar till tredjeboken, och tills att jag äntligen kan få se filmen! kanske låter konstigt, men jag är så himla stolt över dig!

  Jag är så himla spänd, och jag kan inte beskriva med ord hur satans jävla skit mycket jag längtar till filmens premiär!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.