Skapelseprocessen

Freja sa en sak;

– Är du en sån där människa som måste ha allting ordnat på ett speciellt sätt för att kunna skriva?

Jag tror jag skrattade i tio minuter. Låt mig frysa en ögonblicksbild av min arbetsmiljö. Minst två kroppar hänger i luften, den ena med dragen pistol, den andra med en kniv i mellan tänderna. Två till tre personer ligger någonstans i rummet, minst två gråter, den tredje tittar på ”Cops”. En tekopp har vält och innehållet är på väg ned mellan mina tangenter. Telefonen ringer och det är mamma som undrar hur det blir till midsommar. I riktigt soliga stunde dyker även Skutskepparn upp och anglagar mej för att;

1. Ha krympt nåt i tvätten.

2. Stulit hans strumpor.

3. Lagt döda stallflugor i han skor.

En Kustbevakningsbåt lägger till på utsidan och hunden får ett psykbryt. Ett pistolskott hörs. Telefonen ringer igen och det är Hot Wok på Hantverkargatan som undrar varför ingen hämtat maten som beställdes i förrgår. Dom båda kropparna i luften börjar långsamt landa. Den ena kommer att göra det på mitt skrivbord, den andra i hundkorgen. Hunden får ett nytt psykbryt. Någon beställer en California Beauty Silhuette Slim and Lift. En fönsterruta krossas, det faller glas ned bland mina tangenter. Det kommer in en inbrottstjyv. Telefonen ringer. Det är Pelle på bokförlaget som undrar om jag kan hålla i ett seminarium på Bokmässan i Göteborg. Jag säjer; ”Ja”. En kniv flyger genom rummet. Kustbevakningen flyr. Kropparna som nyss befann sig i luften rullar runt på golvet. Hunden blir biten i benet. Jag skriver en dikt. ”Cops” börjar igen. Bunkerbåten Oljex lägger till på utsidan. Det råder nu även eldningsförbud ombord. Hunden får korn på en löptik. Strömmen går iland. Min dator dör. Ett cykelbud kliver ombord. Hunden misstar honom för att vara en Schnauzer. Det pågår någon form av sex. Cykeln får punktering. Hunden hittas senare strypt i en California Beauty Slim and Lift Silhuette. Vattnet tar slut. Någon står i duschen och gråter. Det sitter en fiskmås på mitt tangentbord. Bunkerbåten Oljex toppar tankarna. Det råder hög explosionsrisk ombord. Freja kommer på besök. Hon har med sej kaffe. ”Fan, vad det ser ut!” säjer hon. Någon beställer en Swivel Sweeper. Vi lägger oss på däck. Freja frågar;

– Är du en sån där människa som måste ha allting ordnat på ett speciellt sätt för att kunna skriva?

Jag svarar;

– Se dej omkring, ändra på en enda detalj och allting faller.

Freja tänder en cigarett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.