Ett prima premiärlejon

Galapremiären kryper allt närmare och alla vill ha biljetter. Men räkna efter själva, om alla medverkande, skådespelare och filmarbetare, hade möjlighet att bjuda med sig hur många de ville skulle det behövas en salong som rymde 20.000 människor. Jag kommer på sin höjd att ha NÅGRA biljetter till premiären. Och nu blir det spännande. En person som har en stor familj, många vänner, fem ponnyhästar (or so) och ett antal försmådda ex svärsöner (en del riktigt bittra) samt även brorsbarn, systerbarn och gudbarn har svårt att hitta en lösning som tillfredsställer alla.

Jag får ALLTID på tafsen oavsett vad jag gör.

Det är förord och efterord, dedikationer och filmvisningar som förorsakar de mest oväntade reaktioner. Räkna med att jag kommer få skit!

Humla och jag gjorde ett hypotetiskt experiment. Hon sa:

– Du har fem biljetter till galapremiären av Kronjuvelerna. Sätt ihop tre olika grupper av personer som du skulle vilja gå med. Du behöver inte ta hänsyn till varken släkt eller familj.

– I så fall skulle jag gå med mitt ”böghäng”, svarade jag. Janne, PJ, Fredrik, kanske Tony om han vore i Sverige.

– Men det var ju ett jävla sätt att tänka, svarade Humla. Då skulle ju vi barn bli skitförbannade. Försök igen.

– Jaha, sa jag. Kanske jag skulle vilja gå med min guddotter, min brorsdotter, min systerdotter, min plastdotter och min svärdotter. Patrik vore ett gott stöd.

– Det där håller inte, du har ingen svärdotter, upplös mej Humla.

– Då går jag väl med mormor, farmor, mina mostrar, systrar och bästa väninnor, sa jag. Ta mig fan om jag inte tar med mig Skutskepparn också!

– I helvete du gör, fräste Humla och började se smått hotfull ut. Ett sista försök. Kom igen!

Jag tänkte efter länge och omsorgsfullt.

– Nu vet jag, ropade jag (ni ska veta att det här samtalet ägde rum i ett köpcentrum och ljudnivån var hög). Jag kanske tar med mig alla mina före detta svärsöner. Dessa försmådda och av kvinnor utnyttjade varelser. Jompa, Picke, Robban och Joel!

Nu blev Humla äntligen tyst.

– Det är ju genialt, viskade hon till slut. Jag är beredd att avstå min biljett för den ”konstellationen”.

Men sen kom vi på att Jompa har gått till ”recykling” och Picke vet man aldrig hur det blir med. Han kan vara tillbaka vid middagsbordet vilken dag som helst (oklart av vilken anledning). Jag tror att jag får fundera ett varv till. Om jag bara kunde få hundra biljetter till galapremiären skulle alla vara nöjda och glada.

Hell NO!

Jag skulle få på tafsen i alla fall.

 

Ett prima premiärlejon

 

3 reaktion på “Ett prima premiärlejon

  1. Jag tyckte det bästa förslaget va Jaha, sa jag. Kanske jag skulle vilja gå med min guddotter, min brorsdotter, min systerdotter, min plastdotter och min svärdotter..

    Svärdotter kan ju va nästan vem som helst av min syster om man ska hårddra det. De svär ju på rätt frisk allihopa. Alla är döttrar å alla svär. det måste ju bli en svärdotter.

    =)

  2. Tack för att du tänker på mig, och mycket hedrad över min ”delade förstaplats”. Åker tyvärr tillbaka till USA den 16:e juni så jag missar hela kalaset. Men en DVD är min. Min. Och jag tänker hyra hela Grauman’s Chineese Theater på Hollywood Boulevard för att titta på den.!

    // T.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.