Jag har världens snällaste läsare!

Det finns tunga dagar även på ”Skrivkammarn”, som idag. Mina konstruktioner är så upplagda att jag v-e-t vad jag ska skriva när arbetsdagen börjar. Jag skulle aldrig ha tid att sitta och titta in i väggen och försöka hitta den rätta stämningen. Stämningen får jag skapa själv och den kan ju vara varierande vet jag. Dagens kapitel har tex. varit HEMSKT. Jag har dragit mej ett halvår från att skriva det. Jag har ju vetat att jag måste skriva det, men jag har alltså skjutit på det. Nu var det dock dags och well, om jag säjer så här; Det är nog första gången under hela min författarbana som jag verkligen känner; ”Man skulle kanske ta och supa skallen av sej!” Det finns författare som har gjort det, som har gått under i sina egna verk. Det är ju också lite spännande!

Dock är det också på det viset att härombord händer en hel del saker som hindrar en från att supa skallen av sig. Till exempel ringer Pelle. Det är kul när Pelle ringer. Han är marknadschef på bokförlaget och så pinfull av energi och uppdrag och pappersvikter och utläggningar och invecklingar och knasiga projekt att man nästan glömmer bort det där med sitt stukade, emotionella tillstånd. Inte undra på att karln går överstyr emellanåt och hotar sina författare med avslagna flaskhalsar. Titta på Jamel Hamou bara, be då särskilt om att få titta på halsen!

Sen kommer Boris Grigorjev, det tar också Pelle hand om. Jag antar att Boris är beväpnad. Han avslutade dock sin karriär som överste inom den ryska underrättelsetjänsten. Vi ska göra Bokmässan tillsammans i höst, då gäller det att man håller sej nykter!

Ett sätt är att gå in här. Jag har världens snällaste läsare. Efter dagen tunga pass bakom datorn hittade jag en rörande, rar och rolig kommentar från Marie i Trollhättan. Tusen tack till alla som har skrivit till mej genom åren. Jag minns han som kallade sej ”min älskare” bara för att han älskade mina texter. Eller hon som tyckte att jag skulle slängas i fängelse. Jag älskar er alla, ni är min näring.

Hej Skål!

”Efter festen”

Johan Schyberg & Jamel Hamou (th)

2 reaktion på “Jag har världens snällaste läsare!

  1. HaHaHa ja just de! är din Älskare av dina texter (väntar på din bok som kommer snart Årets julklapp ju!)Ut o rulla dig i daggen o ha en glad sommar, tittar in o ser vad som hänt?Matte

  2. Tusen tack, Matte. Håll utkik här på hemsidan, vi kommer att ha en liten kampanj under sensommaren där det går att beställa signerade (för den som vill) förhandsexemplar av ”Familjelyckan” till ett bra pris direkt från bokförlaget. Kan vara kul att läsa före alla andra ;-)

    Ha en riktigt fin sommar.

    Kram Carina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.