En bra Weimaraner

”En bra Weimaraner är en trött Weimaraner, en ännu bättre Weimaraner är en medvetslös Weimaraner”. Det gamla, hederliga ordspråket. Ingenting kan vara mer sant! Vi har en medvetslös Weimaraner. Det är bra! Man vet, om den rasen, att så fort dom går från att vara trötta till pigga händer det riktigt skruvade saker. Wilmers specialitet är att ”bygga en gubbe”. Han släpar fram precis allt som behövs att ”stoppa” gubben med, sedan lägger han sig på toppen och käkar kärleksfullt upp honom. Det brukar vara skor, blåställ, handskar, mössa, några soffkuddar och inte sällan en levandes and. Det kan bli lite rörigt i hemmet. För det mesta är han på jobbet, hunden alltså. I går var han på något fartyg i Frihamnen.

– Han tar sin uppgift på största allvar, meddelade Skutskepparn efter arbetsdagens slut. Ingen jävel ska komma ombord, och då spelar det just ingen roll om man äger fartyget eller ej.

Det är nog dessvärre sant. Hans vaktinstinkt är inte till att leka med. Däremot är han fruktansvärt lekfull. Häromdagen frågade en av byggnadsarbetarna här på ön;

– Du den där hunden du har, det måste väl vara en valp, va?

– Fyra år, sa jag.

Det är inte bara skit med en Weimaraner (även om man inte behöver ha fem som Annika – det är ju självdestruktivt). Till exempel kan alla döttrar röra sig helt obehindrat i alla Stockholms parker oavsett tidpunkt på dygnet. Med Wilmer vid sin sida är man aldrig orolig. Igår fick jag ett sms från Humla; ”Är på väg hem, ge fan i hunden. Jag ska ha honom!” Jag ropade till Nisse;

– Låt bli hunden, Humla ska ha honom!

Men det var redan försent, allt jag såg var en svans som försvann på kajen. Humla fick vänta i två timmar innan de kom tillbaka.

– Jag ska ut och jogga, sa hon. Och Wilmer ska med!

Sedan försvann dom. När det äntligen blev dags att gå och lägga sig var hunden försvunnen igen;

– Freja, skrek någon, det är hon som har tagit honom. Årstaviken runt!

Klockan två på natten kom han hem. Alla fick en utskällning, hunden också!

– Herregud, gormade jag, han ska upp och jobba imorgon!

Just nu sover han dock – klockan åtta på morgonen. Det är ganska lugnt faktiskt. En bra Weimaraner är en trött Weimaraner. Hoppas att han vaknar snart!

”Han ska upp och jobba imorgon!”

7 reaktion på “En bra Weimaraner

  1. jaha dåvar det dags att prova igen.försökte meila dej i förrgår,men fattade inte att du inte lagt ut adressen.skkrev en story hur jag bor med kvarnen,hur det varithär en gång i tiden.skulle kunna skriva en hel roman om vad lille skutt ställt till med under sin liivstid ,han är 7 nu har ej lärt mej att bifoga bilder,men det kommer var det lider.midsommar hemma,men kommer kanske och tittar till er på semestern.kolla mitt namn lägg till (var jag bor)@hotmail.com.hej hopp det går bättre och bättre.ENOK

  2. Men nu fick du min mailadress (SE OVAN), hade ju varit så roligt att höra om kvarnen och allting. Kämpa på Robban, Benny kan fortfarande inte skriva ett sms (påstår han). Jag har i alla fall aldrig fått något ;-)

  3. skapade en text ijen dåligt stavaat. har suttit här och knappat,nu är det nära till skilsmässa skapade ettmeddelande,missade@ och jag tor jag suddade ut allt igen ehhh,jag provar på nytt en annan dag gumman skriker!jobb i morgon 0515.vi hörs.enok

  4. hej gumman.försökte igen,lyckades tydligen.provade att svara dig.ha en bra midsommar.tar det lungt inga gäster för första gågen på 10 år.skönt kan man hålla på med saker såm man sinkat när man jobbar.tex.klippa gräs köra röjsåg,klippa järdet.var prcic och tog bort 3 bäverdammar,2 tim så nu blir det lite fart i bäcken 1 dag eller 2.arlas dotter med 2 ungar kommer på söndag,2 år resp. 2mån,flyttar ner till gäststugan,vi hörs ENOK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.