Träbock i armhålorna

Som alla andra desperados i vikar och vassruggar har vi ägnat helgen åt att grilla. Man kan undra vad det är som sker när ett helt land, stora delar av befolkningen, samlas i andlig nöd kring en rykande klotgrill!

Tre Kronor gled förbi i Ramsösund. Det var vackert.

 

Tre Kronor

 

Humla ringde från Grinda och ville käka på Svartsö. Hon rent av insisterade, tjatade och envisades. Men jag var stenhård på den punkten. När hon började bli hotfull la jag på luren. Då ringde hon upp igen och sa med iskall röst; ”Har du pappa där?”.

Jag såg hela resan av smicker och hot börja om från början igen. Jag undrar… Vad kan hända om man INTE äter på Svartsö? Tappar man håret, får man träbock i armhålorna eller drabbas av sju års magknip? Vi åkte till Ramsö som planerat, och Humla anslöt motvilligt från Grinda.

 

Här ser vi nu sju års magknip och träbock i armhålorna

 

Loffe hade renoverat bryggan. Kolla vilka fjuttiga ringar. Det där kan man ju inte förtöja i. Det sa jag också åt honom, samt påpekade ett par andra brister i hushållet. Det skulle jag kanske inte gjort.

– Vad fan vill du ha att förtöja med? frågade han. En tärs!

En tärs är, för den som inte vet, ett rejält trästycke eller järnrör, som man låser ”sin tross” med när man kommer bort på dans. Här fick man ligga på knä och peta  in tampen genom ringen som man trär upp en tråd på en nål. Det skulle jag kanske inte heller ha sagt. Kan inte begripa att det ska vara så känsligt med bryggor. Så är det INTE på Svartsö!

 

Charlie mediterar vid klotgrillen

 

Axel var inte hemma och fick följaktligen bära skulden för att ingen kunde hitta korkskruven. Jag brukar se honom tidigt på morgnarna när han är på väg till skolan i sin lilla motorbåt. ”Där kommer den”, brukar jag tänka, ”korkskruven”!

Helle bakade en alldeles fantastisk citronpaj till dessert och även jag fick smaka trots att jag är så elak. Sedan fick vi sällskap ner till båten.

 

Helle och Kasper (i korgen)


Och i dag skiner solen lika klart igen. To bad att Humla måste jobba. Nu återstår bara att klura ut vad vi ska grilla till middag. Kanske skiter vi i alltsammans och sticker ut till Svartsö i stället. Men då vet jag vem som kommer att ringa och spy galla i telefonen. Och vad svarar jag då?

– Räkna med sju års magknip och träbock i armhålorna!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.