Kom hit och hångla upp oss din gamla mjölbagge!

Det unika med brorsans fester är att samma människor återkommer år efter år. På så sätt har man kunnat följa hur ett hångel under bordsduken utvecklas till en het romans och, inte sällan, skidsemster, båtköp och barn. Efter 20 år börjar till och med ungarna blir stora. I år hade Nalle (mitt gamla hångel) blivit morfar! Elin var där med man och barn, Elliot 4 månader. Söt!

Numera tar det fyrtiofem minuter bara att krama sej igenom vänlistan. Dom flesta har man lekt med även som barn. Till exempel Fågelkvist (se nedan) och Martin ”Marre” Söderholm. Att Fågelkvist är snygg det har ju tjejerna nu kunnat konstatera själva, men Marre är, som dom brukar säja, ”heeet”! En av dom (det var inte Lillkexet) kom till mej en tid före midsommar och sa;

– Du Marre, han är gift va?

– Javisst, svarade jag, det vet du väl? Med Fia!

– Men du Fia, hon är väl väldigt kåt, glad och tacksam?

– Tror jag nog, svarade jag.

– Det borde hon vara, sa dottern, för Marre, han är ”heeet”!

Jag när små mansslukare vid min barm, det är ju scary. En annan mansslukare, det är Coco. Henne har jag inte träffat på många år så det var extra roligt att stöta ihop på Ramsö. Vi lärde känna varandra redan på den tiden när Nicola och jag hängde på dåvarande Hamnbaren (typ två årtionden sen). Coco kom från prästgården i stora korsningen och hon var VILD!

Ingen kunde som Coco sätta fart på en fest, eller en krog eller en stad. Vi fann varandra direkt. Coco var den som kastade av sej kläderna, dansade på borden och slog volter i luften. Hon bröt ryggen sen. På en fest! Idag ser man inte många spår av olyckan, ena benet hänger inte riktigt med, men har det hindrat Coco här i livet? Nej! Hon har drivit krogar i Waxholm och Torekov, rest jorden runt, skaffat barn och flyttat tillbaka till prästgården. Häst har hon alltid haft. Den ligger begravd i rabarberlandet. Hon har ett leende som sträcker sej över hela ansiktet och ett skratt som klingar högre än alla andras. Sen är hon jävligt söt också! Alla vill gulla med Coco och hon skickas runt lite som en maskot som man kan få ha i knäet en kort stund, sen kommer nån annan och rycker i henne. Till exempel Berra eller Bagar-Jan eller Miljadärn. Bagar-Jan är annars den som somnar på varje fest, det har jag berättat tidigare. Så även i år.

– Sitt inte och sov för fan! skrek brorsan åt honom tvärs över bordet. Kom hit och hångla upp oss din gamla mjölbagge!

Det orkade inte Bagar-Jan utan han lade sej på soffan i ”Harlem” (ett utomhusrum på den gigantiska altanen) och somnade om. Det tyckte vännerna var tråkigt, att Bagar-Jan skulle behöva ligga där alldeles ensam, så dom flyttade festen till Bagar-Jan. Det bildades fort en jättehög av människor på, runt och omkring Waxholmsbagaren (som fortsatte sova helt lugnt). Det var Kocken på Korsö, Steven me Kniven, Köksmästarn på Diplomat, Skutskepparn på Falkland, Byggmästarn, Miljadärn, Kardiologen, Ficktjuven och några till. Allra överst låg Coco!

Behöver jag säja att jag älskar dom där människorna. Jag älskar maten, myggen, musiken och miljadärn med, men jag blir förbannad när jag vaknar nästa dag och upptäcker att någon har släppt ut luften ur gummibåten. Moget!

Nästa år har alla blivit ett år yngre.

”Kom hit och hångla upp oss din gamla mjölbagge”!

5 reaktion på “Kom hit och hångla upp oss din gamla mjölbagge!

  1. Som sagt, så jävla snygg är inte den där Fogelqvist…dessutom tycker jag du ska låta bli att förse dina döttrar med denna man och ta han helt för dig själv. Det kan både du och Herr Fogel behöva, dessutom skulle du få lite spänning i livet…

  2. Som sagt, så jävla snygg är inte den där Fogelqvist…dessutom tycker jag du ska låta bli att förse dina döttrar med denna man och ta han helt för dig själv. Det kan både du och Herr Fogel behöva, dessutom skulle du få lite spänning i livet…

  3. Ha ha, jag har Klot-Johan nu. Måntro om jag får ha han ifred?! För övrigt tycker vi nog alla att F-kvist är guds gåva till kvinnan, men inte till mej. Jag går ju igång på äldre män, vettu. Fast det ska väl också ändra sej någon gång ;-)

  4. Om F är guds gåva till kvinnan så kommer jag omedelbart förpassa mig till att bli bög!Det är något som inte stämmer eftersom vår tid ihop med F skiljer sig så markant. Jag vill inte, här på nätet, beskriva hur den verkliga F är…söt, javisst, kåt, javisst, snäll javisst…men faan inte snygg eller en guds gåva till kvinnan!

  5. Han låter ju helt underbar! Och nu får det vara slutdiskuterat om karln, annars måste jag bjuda in honom till diskussionen, eller hem honom till bostaden. Det gör jag gärna ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.