Welcome to Getfoten

Man får inte sätta sågen i Restaurang Kajkanten bara för att dom inte har någon meny och endast en (1) kall öl.

– Egentligen har vi inte riktigt öppnat, förklarade servitrisen när hon kom till bordet med beställningsblocket.

Det fanns för övrigt ingen mat heller. Och när vi helt förvirrade tittade på varandra, avslutade flickan leende.

– Jag tror faktiskt att det är stängt.

Men vänta nu… Låt oss backa ett par timmar tillbaka. Då passerade vi nämligen Restaurang Kajkanten med hundarna på väg till badet och passade då på att fråga hur länge köket skulle hålla öppet. Till, åtta, nio på kvällen fick vi veta. Därför såg vi till att vara där i god tid, klockan sju.

 

På Kajkanten

 

Egentligen är det lite Thailändskt charmigt att komma till en krog, ta plats vid bordet, invänta servitören som så småningom anländer med sitt anteckningsblock och precis när han / hon höjer pennan för att ta emot beställningen enrinrar sej; ”Men hörrni, det här är nog ingen krog. Det är en frisersalong. Solly, solly!”

Men man ska INTE sätta sågen i Restaurang Kajkanten. Vi är glada över att ha en krog så nära, och kommer givetvis att gå dit igen.

I stället slängde vi oss i gummibåten och drog fort som fan över till Getfoten. Där kan man räkna med en kall öl. Och inte bara en. Det finns mängder av olika sorter, alla perfekt tempererade. Men så är det också thailändare som driver krogen.

 

 

Det var fler än vi som hade gått bet på Kajkanten denna dag, bland andra Segelmakarn på Rindö, Björne. Han kom ångande i sin fantastiska A-slup som drivs framåt av två kilo ved per sjömil. Tur att han slipper käka på Sandhamn!

 

 

Men jag vidhåller, man ska akta sej för att sätta sågen i Kajkanten. Jag tror att det kan bli jättebra när verksamheten har kommit igång ordentligt och det finns mat till alla som vill sitta på den fina uteserveringen. Under tiden blir man lika lycklig varje gång man kommer fram till den här ön…

 

Welcome to Getfoten

 

 


 


En reaktion på “Welcome to Getfoten

  1. Har getter ens fötter?

    Har du förresten tänkt på att nästan alla djur har svans, men få har fötter… och att liksom människor är ett undantag.

    Jag hade hemskt gärna haft en svans!

    Over and out.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.