Kajstuds

Vi dunkade ihop fartyget och gjorde en kajstuds på Skeppsholmen. Nisste tog studenten i går och det skulle givetvis firas med utspring och mottagning ombord.

 

Dags att förtöja på Skeppsholmen

 

Vi kom iväg ganska sent från Rindö och var inte förtöjda vid kajen på Skeppsholmen föränn vid midnatt. Fast vad gjorde det? Kvällen var vindstilla och sommarnatten magisk. Nästa dag sken solsatan igen.

 

Lövat och klart

 

Nisses skola ligger på Kungsholmen och dom har alltid sitt utspring i Rålambshovsparken. Det var verkligen en häftig upplevelse att se alla glada studenter flyga utför trapporna i den stora amfieteatern för att sedan äntra sina lastbilsflak.

 

Nisse var glad

 

Det går inte beskriva hur många människor som hade samlats i parken och det dunkades på stora ”turretrummor” inför varje klass som gjorde sin gymnasiala sorti.

 

Nisse och Cina

 

Nykterheten var det lite sisådär med, kan jag berätta. Det är något oerhört besynnerligt över ett barn som snorar och gråter och sprutar öl över sina kamrater. Modersuppdraget känns inte helt hundra längre.

 

Som tur var hade vi både Natta och Bandyhunken  med oss som kunde styra upp de mest obegripliga känslostormarna. Och solsatan, ja den var också ”på”.

 

Sedan försökte fi få tag i en taxi för att ta oss hem till Skeppsholmen igen, men det visade sig vara alldeles omöjligt så vi fick sätta apostlahästarna i arbete.

 

Johan, Cina och Anders

 

Efter en rask promenad längs Norr Mälarstrand och över Blasieholmen, var det dags för mottagning ombord. Wilmer hade skällt mer eller mindre oavbrutet i cirka fjorton timmar och Viola sprungit omkull mormor på däck. Vi började alla känna oss mer än lovligt stekta.

 

Philippa

 

Lippa och Jompa var dock i god form som alltid. Men dom är vana vid gatuhänget i Bangkok och tycker att en eftermiddag i solen på Skeppsholmen är något av en frostig tillställning.

 

Dagge, Aline och morfar Eric

 

På kvällen sedan var jag inbjuden till en helt intern förhandsvisning av Kronjuvelerna, så den kan jag tyvärr inte berätta mycket om. Men Janne och PJ var med mej i biomörkret, vilket kändes väldigt tryggt.

 

Pilsnerprinsessan och Per-Johan (samt mina händer)

 

Under tiden körde Skutisen tillbaka båten ut i skärgården, och solsatan, ja ni kan ju gissa själva…  Den får man ju sparka ner från himlen på kvällen om man ska få någon blund i ögonen. Det blev en kort visit i Stockholm den här gången, men på måndag är vi tillbaka igen  för då ska vi gå på Galapremiär. Och hur det blir med solsatan vet jag inte, men det blir i alla fall många stjärnor.

 

Fragancia och Pettersson-Jonsson
(Alicia Vikander och Björn Gustafsson)

2 reaktion på “Kajstuds

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.