Kronjuvelerna Galapremiär


Beställ här
38:-


Läs boken Familjelyckan och möt alla de karaktärer som dyker upp i årets svenska storfilm Kronjuvelerna. För regi står Ella Lemhagen som även har varit med och skrivit filmmanus på min originalberättelse.

 

 

Produktionen, som är ett samarbete mellan Filmlance och SVT kommer också att sändas som TV-serie i tre timslånga avsnitt med start kommande vinter. Den som vill veta mer om familjen Fernández och deras märkvärdiga öde hittar fortsättningen på filmens historia i romanen, Det stora svenska vemodet.

 

Alla avsnitt till Julkalendern Dieselråttor & Sjömansmöss finns också samlade här under en egen flik. Have fun, och lämna gärna en kommentar efter dig!

 


cd@carinadahl.com
(Bloggen fortsätter som vanligt nedan)

 

var Galapremiären av Kronjuvelerna över. Det blev verkligen en helt fantastisk filmföreställning med jubel och applåder från publiken. Jag skulle kunna skriva massor om kvällen igår och det gör jag kanske också så småningom, men nu har vi lagt oss för att vila i varsin solstol på däck, så det får bli lite senare i så fall. Här är i alla fall ett par bilder och några länkar från premiären.

 

Expressen web-TV
(Bild: Cawa Media)

 

Det ser nog lugnt och fint ut på bilden, men när vi kom till biografen, Rigoletto, på Kungsgatan var det precis knökafullt av folk. Stämningen i salongen sedan var HELT magisk. Många fick tårar i ögonen, andra skrattade högt, somliga tog upp spontana applåder under filmvisningen.

 

Lång kö på Röda Mattan
(Bild: Cawa Media)

 

Den här fantastiska chokladmoussen och fruktsalladen serverades på Café Opera tillsammans med en underbar buffé. Det hände en hel del roliga saker under kvällen. Bland annat det att jag frågade VD:n på Nordisk Film vilket land han kom ifrån, och han svarade: ”Motala”.

Va´fan, jag tyckte att han bröt kraftigt på ett främmande språk. Där såg vi en eventuellt lysande karriär för nollåttan Carina Dahl gå i stöpet. Men herregud, jag går till botten med flaggan i topp!

En anbefallning till alla som planerar att se Kronjuvelerna. Gå till en biograf, ta den med störst filmduk i hela staden. Kronjuvelerna är en unik film med ett HELT fantastiskt filmfoto taget av Anders Bohman. En berättelse som MÅSTE upplevas i storbildsformat, i alla fall en gång.

 

Freja, Carina, Philippa, Humla och Fideli Dahl

Ännu fler bilder från premiären

5 reaktion på “Kronjuvelerna Galapremiär

  1. När vi låg förtöjda med Jupiter i Motala med husbåten på släp trodde jag att vi var utomlands.
    Konstigt språk det där. Heter det Motalska tro?
    //Claes

  2. Ni är alla hur fina som helst! Men Alica är det vackraste jag sett på mycket länge…..

    Många kramar från Marie och Russin som absolut ska gå på bio!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.