Växeln hallå


Beställ här
38:-


Läs boken Familjelyckan och möt alla de karaktärer som dyker upp i årets svenska storfilm Kronjuvelerna. För regi står Ella Lemhagen som även har varit med och skrivit filmmanus på min originalberättelse.

 

 

Produktionen, som är ett samarbete mellan Filmlance och SVT kommer också att sändas som TV-serie i tre timslånga avsnitt med start kommande vinter. Den som vill veta mer om familjen Fernández och deras märkvärdiga öde hittar fortsättningen på filmens historia i romanen, Det stora svenska vemodet.

 

Alla avsnitt till Julkalendern Dieselråttor & Sjömansmöss finns också samlade här under en egen flik. Have fun, och lämna gärna en kommentar efter dig!

 


cd@carinadahl.com
(Bloggen fortsätter som vanligt nedan)

 

Samtal med Weimaraner Viola om livet efter döden:

 

– Viola listen up!

– Jag är idel öra.

– Nej, du är idel huggtänder.

– Jag har ett aktivt gap, det är sant.

– En fråga till dig, Viola.

Shoot!

– Tycker du om att vakna på morgonen?

– Mycket, och alldeles särskilt med smaken av mobiltelefon i munnen. Mums!

– Jag fick en vattentät mobil i julklapp som jag blev väldigt glad över.

Congrats.

– Den känns inte så särskilt vattentät längre.

– Men låt bli att köra den i tvättmaskinen då, pucko!

– Det går heller inte att skicka, eller att svara på några sms.

– Skriv ett brev.

– Kan du inte bara sluta upp med att äta upp våra mobiltelefoner.

No.

– Då blir jag tyvärr tvungen att strypa dej.

– För ett gammalt sim-kort och lite elektronik?

– Du har satt i dej tillräckligt mycket lödtenn och koppar för att kunna bygga upp en hel telefonväxel ovan där.

– Bra, då kan vi hålla kontakten med varandra.

– Har någon sagt dej att du är hysteriskt anträffbar för att vara hund.

– Jag svarar när det ringer, det är allt.

– Det är fint, Viola. Det är fint.

 

Vackert, Viola

 

Nåja, allt är inte bara misär och mosade mobiler här ombord. Till exempel fick jag en bukett blommor här om dagen som var väldigt vackra. Det är dumt att ge mej blommor. Inte bara för det att Viola sannolikt kommer att äta upp dem, utan framförallt för att jag inte har någon vas. Det är svårt med blomsterarrangemang på ett fartyg. Denna bukett har jag förankrat i en stor kruka fylld med sand.

 

Blommor i byssan

 

I morse visades förresten ett inslag om filminspelningen av Kronjuvelerna på Nyhetsmorgon i TV4. Jag tycker om att höra Ella berätta om sitt arbete med filmen. Mitt eget känner jag ju liksom till, men Ella har haft arbetsdagar på upp till femton timmar det senaste året och jobbar fortfarande med klippningen av TV-serien. I inslaget får vi också se ett par alldeles ljuvliga klipp från filmen som inte är med i trailern. Kolla HÄR.

 

Jonatan Bökman som den unge Richard Persson

Foto: Bobby Taskov

 

3 reaktion på “Växeln hallå

 1. Ja, jag bara längtar till premiären, midsommar vill jag bara hoppa över, speciellt med tanke på de väderprognoser man ser som krigsrubriker på löpen!
  Midsommar ska vara som i Raskens tycker jag…

  Kan inte du binda en fin krans till Viola? Av den fina buketten kanske?

 2. Jag ska också se filmen ”inkååågnitå” på någon salong med stor duk. Man kan med fördel se den flera gånger för filmfotot och allt det vackras skull.
  Lovar att binda en krans åt Viola :-)
  Kram!

 3. Blir biografen i Lund för att se filmen – biobesök för första gången på tio år… Pilsnerprinsessan sa att det var en fantastisk film!

  Men hörru, den där tv4 – reportern? Klarade inte av att säga ditt namn rätt å fick inte till något uttal på Fragrancia. Men, han är väl sportreporter vanligtvis (har jag för mig) så det kanske var därför… Det enda namn han klarar av att uttala är nog Zlatan.

  Kramar å allt från Skånepågen!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.