Var tog alla fula flickor vägen?

Det slår mej allt oftare; jag ser inte längre några fula människor, och absolut inga flickor. Förr i tiden, jag menar så långt tillbaka att man kunde höra syrsorna spela, fanns det bedrövliga bruttor må ni tro. Det var finnar och tandställningar och glasögon och koben och allt av exteriör misär som ni över huvud taget kan tänka er. Men, vad var det som hände? Nu för tiden ser man inga genuina ruggugglor över huvud taget. Alla är lika vackra, och alldeles särskilt ungdomarna såklart. Det finns en mystik kring detta som intresserar mej. Jag undrar verkligen; var tog alla fula flickor vägen? (På bilden ser vi dock mej och Caroline i en pratstund efter premiären av Kronjuvelerna.)

 

Giertz & Dahl

 

En annan ”tendens” som jag ser klart utkristallisera sej, är vilka människor som inte över huvud taget förstår filmen. (Jo, jag tycker sånt här är kul.) Det är flator, feminister och unga heterosexuella män. Jag har en teori även om det. Det är en grupp individer som aldrig kan FÅ Alicia Vikander och som inte vill HA Björn Gustafsson. Det blir en konflikt där som går ut över berättelsen. Nej, men skämt åsido, jag har teorier om det mesta. Till exempel att det finns en överrepresentation av ”horndjur” hos homosexuella män (och även kvinnor). Detta upptäckte jag när jag surfade på QX och alla medlemmar presenterades med sitt stjärntecken. Det var ju för fan bara oxar och vädurar hela vägen, uppblandat med stenbockar och en och annan skorpion.

 

Galapremiären av kronjuvelerna

 

Nej, nu har jag förvirrat mej i mer än lovligt lösa resonemang igen. Egentligen hade jag tänkt att visa en bild från Galapremiären då alla skådespelare, Ella och jag blev uppkallade på scenen efter föreställningen. Det var verkligen en helt oförglömlig stämning i salongen, och finns det en enda ful flicka i hela världen, så vet jag ett sätt att bli lite vackrare (i alla fall på insidan). Gå och se Kronjuvelerna i sommar!

 

10 reaktion på “Var tog alla fula flickor vägen?

 1. Alla fula flickor kanske blev gamla? Utan att få barn? Eller så fick de bara söner? Eller så är det så förbjudet att vara ful nu för tiden att de fula trixar till sig redan i späd ålder? Eller så ser vi bara lite illa, du och jag? Eller har blivit aningen försonligare med åren?
  Eller?
  Jag har hur som gjort samma iakttagelse.
  Men din film är vacker, vansinnigt vacker. Det måste man vara blind för att missa.

 2. Sorgligt att säga men de går inte längre ut,de fula flickorna.Kommer att tänka på dessa rader:Det föddes en gosse på Djursholm,en stjärnklar vinternatt.Han var redan som liten väldigt ful och lockade många till skratt.
  Har för mig att du bodde granne med trummisen…

 3. Hej,

  Allt ligger i betraktarens ögon. När vi är yngre är vi krassa. Den är dum och den är ful och den är fin och han är snygg. Trots att den sista kanske är en riktig idiot.

  Jag vet inte hur det händer, men att det händer. Skalan av färger blir typ olika nyanser av grått. Och det är baske mig astrist. Mer nyanser, mer färg och mer krasse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.