Så ska det låta…


Beställ här
38:-


Läs boken Familjelyckan och möt alla de karaktärer som dyker upp i årets svenska storfilm Kronjuvelerna. För regi står Ella Lemhagen som även har varit med och skrivit filmmanus på min originalberättelse.

 

 

Produktionen, som är ett samarbete mellan Filmlance och SVT kommer också att sändas som TV-serie i tre timslånga avsnitt med start kommande vinter. Den som vill veta mer om familjen Fernández och deras märkvärdiga öde hittar fortsättningen på filmens historia i romanen, Det stora svenska vemodet.

 

Alla avsnitt till Julkalendern Dieselråttor & Sjömansmöss finns också samlade här under en egen flik. Have fun, och lämna gärna en kommentar efter dig!

 


cd@carinadahl.com
(Bloggen fortsätter som vanligt nedan)

 

Som jag sitter här och lyssnar till när Uffe bilar betong på fördäck (det ligger en platta där, ovisst varför, som ska bort) får jag samtidigt en fin tidningsrecension av Kronjuvelerna i min hand. Man blir glad av människor som orkar skriva recensioner och bila betong i trettio graders värme. Det låter vackert i mina öron.

 

Uffe bilar bort gammal betong

 

Mindre vackert lät det på badstranden i dag. Måhända om någon främmande person passerade oss på vägen ovanför, och kanske trodde att det var en barnfamilj som befann sej på andra sidan buskaget, att den personen då fick någonting att fundera över. Plötsligt hörde jag nämligen mej själv skrika:

– Och DU slutar upp med att äta gamla kråkhuvuden!

Samt:

– Och DU slutar upp med att gå omkring och torrjucka!

Och avslutningsvis:

– Era snuskiga jävlar!

Förklaringen är att Viola löper och att Wilmer försöker sätta på henne från alla håll och kanter. Det blir lite konflikt i pälsen på en annars potent kille när han vill, men inte kan. Det är den kemiska kastrationen som börjar kicka in, men helt säkra känner vi oss inte. Som tur är kan vi lätt skilja hundarna åt med olika ingångar och utrymmen ombord. Bada får dom dock fortfarande göra tillsammans. Så länge ingen hör mej vråla och ringer efter polisen.

 

En reaktion på “Så ska det låta…

  1. Ja, den recensionen var inte bara väldigt positiv till filmen, den var dessutom så snyggt skriven!
    Mina förväntningar är nu skyhöga och det känns nervöst. Men jag har i allafall min relation med böckerna och den känns betryggande stabil.
    Ska se filmen på torsdag eller fredag…

    kram
    /anja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.