Full patte

Förklara för mej grejen med att åka fort på sjön. Överallt ser man dessa Rib-båtar och vattenskotrar bränna genom Stockholms skärgård i full flygande fläng. Som ett rent event och badäventyr kan jag förstå att det är kul, men inte som en naturupplevelse. Jag älskar att köra båt, det har jag gjort i hela mitt liv, ibland har det gått undan, men annars gillar jag att också se någonting av skärgården. Fågellivet, eller som igår, till och med en bäver. Men det var senare på kvällen när vi åkte till stallet. På dagen blev det bad med hundarna (läs Viola).

 

Och sjömansgossen stod väntande på land

 

Förklara grejen med att bada för Wilmer. Varken som event eller äventyr är han med. Det enda han är intresserad av är att pippa. Det kan han i värsta fall tänka sej att göra med vatten upp till fotknölarna, men där går också gränsen.

 

Wilmer tigger om ett ligg på det torra

 

När värmen till slut blev outhärdlig, packade vi ner oss i gummibåten och drog ut till Svartsö.

 

Idylliskt i Stegesund

 

En sån här dag borde man naturligtvis segla. Jag har varit stor seglarentusiast en gång i tiden, men seglade då (ironiskt nog) en planande jolle. Å andra sidan välte den så ofta att man fick mer än nog av både äventyr och naturupplevelser.

 

Svartsö Krog

 

Till Svartsö åker man inte heller utan att beställa bord i förväg. Det är nästan alltid fullt, i alla fall på kvällen. Jag gillar verkligen kombinationen av ”finkrog” och ”skärgårdssylta”. Här kan man möta tunga industrimagnater och råbarkade rockstjärnor i badbyxor och fiskartröja.

 

Mojito

 

I vanliga fall brukar vi ligga med Falkland i närheten, men nu är vi kvar i Waxholm för att gå upp på varv nästa vecka. Skrovet ska bottenmålas och backen ska blästras. Hur det blir med hundarna har jag inte en aning om. Vi har ju bott ombord tidigare med Wilmer på slipen.

 

Falkland på Tenö

 

Efter en härlig middag på Svartsö åkte vi direkt till stallet och det var då Nisse upptäckte en bäver i den smala kanalen mellan Broknäs och Eke.

 

Bävervatten

 

 

Pyssel på stallbacken

 

 

Sandra

 

 

Natalie

3 reaktion på “Full patte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.