Bad As Me

Människor är livfulla varelser, högljudda huliganer med stora och okontrollerade rörelser och starka, omfångsrika röster. Jag har utvecklat en enorm känslighet för människors energier. Det har naturligtvis med min sjukdom att göra. Den onämnbara. Onämnbar för att den är så jävla onödig. TBE, liksom… Ni kommer aldrig att få den, så fortsätt att härja bara.

Jag har aldrig tidigare uppskattat saker som tystnad, mörker och ensamhet. Jo, ensamhet kanske – för jag har aldrig haft tråkigt ensam. Tack och lov för det eftersom människor sover bort en tredjedel av sina liv. Och jag sover nästan aldrig. Alltså blir det en hel del ensamhet att slå ihjäl.

Faktum är att jag kan (eller kunde) ligga i vaken i flera timmar om nätterna utan att ha det minsta tråkigt. Min hjärna har aldrig varit riktigt trist. Det plingar och blinkar och lyser starkt av vackra färger. Mycket bra musik och sköna häng i obskyra prång har det alltid funnits. Men nu är det annorlunda kan jag berätta.

Min hjärna har förvandlats till en drypande fuktig betongbunker med endast en naken glödlampa som lyser svagt långt inne i ett hörn. Det enda jag hör om nätterna är susande rörledningar och ekande takdropp, och det är jävligt spännande alltsammans.

Jag har verkligen börjat uppskatta den där avskalade miljön och funderar mycket över vad jag ska fylla den med i framtiden. Saker blir viktiga på ett annat sätt när ”boden har brunnit”.

Det jag fortfarande har svårt att hantera är människors, energier. Jag vill börja varje möte och middag med att säga; ”Sch, kan inte alla bara lugna ner sej?”

Eller för att tala i metaforer; ”Kom inte med någon gräll, jävla badrumsmatta och släng in i min kalt ekande betongbunker där allting är så… episkt, ödelagt och vindstilla”.

Detta är vad fästingar kan göra med er, folk. Och nu vet vi att nya Neo är på väg.

Vill ni att jag ska provköra den också?

Glöm det!

Tom Waits har nämligen kommit ut med ett nytt album Bad As Me, så jag måste hitta ett fönster, en lucka, en rörledning där det avlägset går att uppfatta svag musik.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.