Se men inte röra

Alltså, jag har aldrig varit pjoskig – men jag gillar inte när folk tar på Viola. Hon kan gå av!

Så där påstår Nisse att jag låter hela tiden numera. Varje gång någon leker med Viola, blir attackerad av Viola, biten av Viola, samma sak:

– Sluta med det där, hon kan bryta ryggen. Lägg av nu, hon kan tappa svansen. Ta ut huvudet ur munnen, hon kan skada tänderna.

I går fick Nisse verkligen nog när hon satt med Viola på soffan och kliade henne varsamt på bringan. Jag hörde faktiskt mej själv gå förbi och säja:

– Gör inte så där.

Och Nisse frågade:

– Varför inte det?

Och jag svarade helt utan tvekan:

– Hjärtat sitter där.

Och Nisse spärrade upp ögonen.

– Får jag inte klappa henne på hjärtat.

Och jag sa.

– Du får inte klappa henne alls.

Och Nisse upprepade:

– Inte alls?

Jag skakade på huvudet.

– Nej, hon kan tappa pälsen och dö!

 

Viola som valp

 

Jag tycker ändå att jag håller det här pjosket på en sund nivå. Viola får härja rätt vilt faktiskt. Det är helt okey att komma rykande i ett hundra åttio och tackla Wilmer två hundra gånger i sträck, att välta snickare och vända upp och ner på deras lokaler. Dom tål det. Men Viola vet man inte riktigt med. Hon är så full av sattyg och tjuvgods, att en simpel klapp på fel fläck kanske blir den utlösande katastrofen. Ögonen kan lossna!

Nu hör jag förresten hur det slamrar på däck, och det betyder att hon är tillbaka efter ”morgonrundan”. Det innebär också att jag måste skynda mej upp och ställa undan osten.

Den kan hoppa upp och ta strypgrepp på henne!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.