Nu kan isen lägga sej

Brorsan ringde.

– Om man inte orkar  åka och handla, kan man glida förbi er och få mat då? undrade han.

Jag svarade:

-I sällsynt ömmande fall så…

Mest tänkte jag förstås på barnen, tonårskillarna med sina behov av fjäder och brosk. Hastigt plockade jag två feta hönor och skar upp i rejäla bitar. Jo jo, sån är jag.

 

Plenty med kyckling

 

Det kan bli en lång vinter för ö-borna, det vet man. Speciellt som Uffe på Snickeriet var förbi tidigare på dagen och berättade att han hade ”råkat” skriva under någon slags protestlista på lanthandeln mot att bryta isränna i Ramsösund. Fan, jag ska också upp och skriva under.

 

Loffe, Helle, Wilmer, Viola och Nicola

 

När det väl drog ihop sej till matdags hade ”tonårskillarna” redan för länge sedan tillgodosett alla sina näringsmässiga behov (varav få täcktes av fjädrar och brosk) och valde att stanna hemma framför sina knastrande transistorradioapparater i stället. Jag tror att en av dom hade lyckats få in en svag länk till någon obskyr piratradiostation på Möja.

Vi andra fick smaka på Helles alldeles sagolika Cremé Brulé och höra om när brorsan och hans barndomskamrat, Martin, byggde om grannens gamla Vorsteh till en motorcykel och åkte på den. Hur dom gjorde? Trädde en klädgalge över huvudet som styre!

Sedan tittade vi alla (minus radiopiraterna) på min favoritfilm alla kategorier, Mary & Max. Nu kan isen lägga sej!

 

Trailer

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.