Roten till allt ont

Ni vet alla hur det känns (i värsta fall gör ni inte det – då är jag ensam) att vara oskyldigt anklagad, menar jag. Två gånger i livet har jag blivit det, med kniven på strupen skulle jag vilja tillägga. Mycket skit har jag gjort i mina dagar och en hel del har jag förmodligen varit ensam upphovsman till, men jag har aldrig på min ära snott en gammal elektrisk skrivmaskin av 1976 års modell. Det är ju nästan en bedrift, snudd på imponerande, att ens kunna bli anklagd för en sådan sak. Jag var bara en liten flicka (nåja 20+) och skrivmaskinsjäveln vägde mer än en normalstor Bolinder Munkthell. Hur i helvete rent ut sagt skulle jag kunna baxa med mej en sån. Och varför?

Jag är frågande än i denna dag.

Lite stolt är jag nog också. Som om jag hade haft modet, musklerna och talangen. Jag menar en skrivmaskin – hallååå…

Sen var det bråket om balsnören i hagen. Jag blev FALSKELIGEN anklagad för att strö balsnören omkring mej i beteshagen. JAG som är fascistiskt noga med att plocka upp varenda snörstump från backen. Plötsligt började stallflickorna titta snett på mej och viska till varandra. ”Titta där går hon som slänger balsnören omkring sej!” Det var nästan värre än skrivmaskinen, och det var inte ens sant. Till slut fick jag helt enkelt nog av bitterhet och falska anklagelser. Stallflickorna ville inte stå kvar i stallet med sina hästar efter det. Dom flyttade till ett nytt fint stall med vida, vackra beteshager helt befriade från balsnören. Men snart hände det någonting även där sade ryktet. Man började hitta långa, leriga snörtåtar på marken. Ger mej fan på att jag fick skulden för det också. Det är ett skit att vara roten till allt ont – men det skapar åtminstone en (mycket märklig) myt.

Moohaha

3 reaktion på “Roten till allt ont

  1. jag hr för mej att det studsade runt en gummibåt med en skrivmsskin och en dotter på den tiden,dessutom var mamma med!om jag inte missminner mej var det vid waxhholm med omnejd. ni ser det om ni åker finlandsbåt.just innan oxdjupet,den tvära barbordsgiren ca 2 distans innan.finns det en ö där skrivmaskin har smattrat.var jag vet fanns det ingen ström där.så elmaskin är skrönor ENOK

  2. jag såg inga bävrar i oxjupet,bara danskar som pangade.sller ryssar,skit samma.vivann.RÖDE ORM. (det var konstigt att det fanns gummibåtar på den tiden)? hepp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.