Hejsan, tjosan!

Nej, jag har inget avtal med Mats Westling. Det enda som förenar oss är det faktum att vi är födda på samma dag den 27 juli. Han är min Lejonbror!

Så bara därför bjuder jag på ett sommarminne (inte minst för alla nytillkomna läsare) och för att det VERKLIGEN var en förunderlig morgon. Följande fanns att läsa från min blogg i juli månad 2008:

Gamlingarna har varit här. Det händer prylar när gamlingarna har varit här – allt förstår man inte. Som till exempel för ett par år sen när dom plötsligt hade lagt loss alla förtöjningar. Det hade vi svårt att förstå.

Sedan har dom också, vad jag skulle vilja kalla för, “alternativ musiksmak” med tillhörande “alternativ utrustning”. Själv har jag en tendens att hamna bakom Youtube och bli kvar där i timmar, men pappa han har en liten klockradio från -77 (den var het då) som han bär omkring på. Den sista tiden har den där klockradion stått i byssan (läs köket) och skrålat nån form av “oldies indipendent”. Det är en typ av “hejsan/tjosan” som dom lite mognare människorna går igång stenhårt på och får lust att lägga loss från kaj av. En destruktiv och farlig livsstil, inte minst för barnen (40+)!

Nåväl, nu är fartyget säkrat med låsta trossar och gamlingarna har återvänt dit där dom kom ifrån. Kvar står bara en liten klockradio och skräller (för den har dom glömt att stänga av). Nu är det så med dom lite “mognare människorna” att dom lyssnar inte heller på samma radiokanaler som oss andra. Hur dom har burit sej åt, det vet jag inte, men på något sätt (och med hjälp av ett förkromat kastspö) har dom lyckats ratta in en piratradiostation i Västerbotten. På klockradion! Men fatta själva vad dessa illegalister kan ställa till med här ombord. Det finns avancerad utrustning i styrhytten. Man är glad för varje gång man vaknar på svenskt territorialvatten!

Så i morse när jag kom upp i byssan för att sätta på kaffekokaren (varför är den seriekopplad med två kalla strömmingar och delar av en mekanisk väckarklocka) spelades en låt som jag aldrig tidigare hade hört. Jag höjde volymen och gjorde en rutinmässig lägesbestämning. Plötsligt tyckte jag att vädret var riktigt bra (det regnar ute) och att livet är riktigt roligt (det suger) och att Skutskepparn ändå är en riktig stekare! Och alltsammans, förstår jag nu, är Mats Westlings förtjänst. Gamlingarna lyssnar på Mats Westling och blir så till den milda grad hänryckta att dom tar socker i kaffet och bjuder på en snus. Annars är det sacketter och locket på! Och jag förstår dom. Jag hade fram till för ett par timmar sen ingen aning om vem Mats Westling var (och jag hade aldrig snusat heller), men nu har jag kollat upp honom på Myspace. Ni ska få länken. Gå in där och lyssna på; “Perfekt”. Återkom sedan hit och berätta om vädret i din hemkommun!

http://www.myspace.com/matswestling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.